Hopp til innhold

Fylte pannekaker

Du trenger ikke nødvendigvis å fylle pannekakene med syltetøy eller sukker. Prøv heller Kokke-Lises pannekaker fylt med skinke, purre og cottage cheese.

Fylte pannekaker
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

8 pannekaker uten sukker

1 liten løk

2 hvitløksfedd

1 purre

200 g skinke i biter

1 beger cottage cheese

2 håndfuller revet parmesan eller annen ost du liker

smør og olje til steking

salt og pepper

Saus til gratinering:

1 beger matyoghurt eller creme fraiche

1 egg

1 håndfull revet parmesan eller annen ost du liker

salt og pepper

Fremgansmåte

Hakk løk og hvitløk, rens purren og skjær den i skiver. Fres løken blank og myk i en middels varm panne. Tilsett hvitløk og purre og fres det hele et par minutter. Ha alt over i en bolle og rør inn cottage cheese og parmesan. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet og skinken på pannekakene og rull dem sammen. Legg de fylte pannekakene over i en ildfast form. Visp sammen yoghurt, egg, ost og salt og pepper. Bre sausen jevnt over pannekakene og gratiner i ovn ved 200 grader til overflaten blir gyllen. Serveres med f.eks. ovnsbakt tomatsalat. Hell 1-2 bokser cherrytomater i en passende ildfast form. Tilsett 2 hvitløkfedd skåret i tynne skiver, salt og en klype sukker. Har du timien eller oregano kan du legge i en liten kvast. Drypp over et par ss olivenolje og bak tomatene i ovn ved 180 grader i ca 12 minutter eller til de begynner å sprekke.

Tips

Bland et par hakkede ansjosfileter og/eller 1 ss hakket frisk timian i gratineringsausen.

Dryss gjerne litt ekstra revet ost over pannekakene før du setter dem inn i ovnen.

Skinke kan byttes ut med stekt bacon eller du kan blande.

Bland litt valmuefrø i pannekakerøren, knasende godt!

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)