Til fire personer trenger du:
8 pannekaker uten sukker
1 liten løk
2 hvitløksfedd
1 purre
200 g skinke i biter
1 beger cottage cheese
2 håndfuller revet parmesan eller annen ost du liker
smør og olje til steking
salt og pepper
Saus til gratinering:
1 beger matyoghurt eller creme fraiche
1 egg
1 håndfull revet parmesan eller annen ost du liker
salt og pepper
Fremgansmåte
Hakk løk og hvitløk, rens purren og skjær den i skiver. Fres løken blank og myk i en middels varm panne. Tilsett hvitløk og purre og fres det hele et par minutter. Ha alt over i en bolle og rør inn cottage cheese og parmesan. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet og skinken på pannekakene og rull dem sammen. Legg de fylte pannekakene over i en ildfast form. Visp sammen yoghurt, egg, ost og salt og pepper. Bre sausen jevnt over pannekakene og gratiner i ovn ved 200 grader til overflaten blir gyllen. Serveres med f.eks. ovnsbakt tomatsalat. Hell 1-2 bokser cherrytomater i en passende ildfast form. Tilsett 2 hvitløkfedd skåret i tynne skiver, salt og en klype sukker. Har du timien eller oregano kan du legge i en liten kvast. Drypp over et par ss olivenolje og bak tomatene i ovn ved 180 grader i ca 12 minutter eller til de begynner å sprekke.
Tips
Bland et par hakkede ansjosfileter og/eller 1 ss hakket frisk timian i gratineringsausen.
Dryss gjerne litt ekstra revet ost over pannekakene før du setter dem inn i ovnen.
Skinke kan byttes ut med stekt bacon eller du kan blande.
Bland litt valmuefrø i pannekakerøren, knasende godt!