NRK Meny
Normal

Fylte pannekaker

Du trenger ikke nødvendigvis å fylle pannekakene med syltetøy eller sukker. Prøv heller Kokke-Lises pannekaker fylt med skinke, purre og cottage cheese.

Fylte pannekaker
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

8 pannekaker uten sukker

1 liten løk

2 hvitløksfedd

1 purre

200 g skinke i biter

1 beger cottage cheese

2 håndfuller revet parmesan eller annen ost du liker

smør og olje til steking

salt og pepper

Saus til gratinering:

1 beger matyoghurt eller creme fraiche

1 egg

1 håndfull revet parmesan eller annen ost du liker

salt og pepper

Fremgansmåte

Hakk løk og hvitløk, rens purren og skjær den i skiver. Fres løken blank og myk i en middels varm panne. Tilsett hvitløk og purre og fres det hele et par minutter. Ha alt over i en bolle og rør inn cottage cheese og parmesan. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet og skinken på pannekakene og rull dem sammen. Legg de fylte pannekakene over i en ildfast form. Visp sammen yoghurt, egg, ost og salt og pepper. Bre sausen jevnt over pannekakene og gratiner i ovn ved 200 grader til overflaten blir gyllen. Serveres med f.eks. ovnsbakt tomatsalat. Hell 1-2 bokser cherrytomater i en passende ildfast form. Tilsett 2 hvitløkfedd skåret i tynne skiver, salt og en klype sukker. Har du timien eller oregano kan du legge i en liten kvast. Drypp over et par ss olivenolje og bak tomatene i ovn ved 180 grader i ca 12 minutter eller til de begynner å sprekke.

Tips

Bland et par hakkede ansjosfileter og/eller 1 ss hakket frisk timian i gratineringsausen.

Dryss gjerne litt ekstra revet ost over pannekakene før du setter dem inn i ovnen.

Skinke kan byttes ut med stekt bacon eller du kan blande.

Bland litt valmuefrø i pannekakerøren, knasende godt!

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.