Full «Big Brother»-sjef var inne i huset

Lasse Hallberg slo av kameraene, gikk inn i «Big Brother»-huset og festet sammen med deltakerne - og en gifteklar Thomas Giertsen.

Video Dette fikk du aldri se på Big Brother

VIDEO: Røper ti år gammel hemmelighet

November 2001: Det er få uker til Thomas Giertsen skal gifte seg med motejournalisten Vanessa Rudjord.

Lasse Hallberg, Giertsens kollega og produsent, er med på å arrangere utdrikningslag for komikeren.

Hallberg er også sjef for TV-programmet «Big Brother», som har sin første sesong i Norge dette året.

Den kommende brudgom blir først hentet av kompisene og kjørt til politihuset på Grønland i Oslo, hvor han ble tatt om bord i et helikopter.

Giertsen tror han skal på sightseeing, helt til han blir firt ned i hagen til «Big Brother»-huset, hvor Ramsy, Rodney, Anne-Mona og de andre har gjenforeningsuke.

Slo av alle kameraene

Alt dette fikk vi se på TV. Det vi imidlertid aldri fikk se, er at Giertsen og Lasse Hallberg drar tilbake til bunkeren på Fornebu, etter en lang kveld på byen.

Her bestemmer de seg for å ha en skikkelig fest. Kameraene, som vanligvis er i bruk 24 timer i døgnet, blir slått av, og programmet - som sender 24 timer i døgnet - går for første gang i svart.

Den ti år gamle hemmeligheten kommer fram i tirsdagens Trygdekontoret, hvor Lasse Hallberg er gjest for å snakke om reality-TV.

– Langt ut på natta fant han ut at vi skulle dra ut til Fornebu og inn i bunkeren for å ha nachspielet der, forklarer Thomas Giertsen i videoen som du kan se overfor.

– Var kanonfulle

– Jeg gikk inn i kontrollrommet, og slo på det røde nødstoppet, forteller Lasse Hallberg til NRK.no, mens han demonstrerer hvor hardt han slo på knappen, som for å forsikre seg at kameraene virkelig var av.

– Så sprang vi inn, og tok oss noen pils sammen med deltakerne. På skjermen sto det at vi hadde tekniske problemer, forteller produsenten og ler.

Utenfor sto Harald Eia og Espen Eckbo og ventet på at kompisene skulle komme ut, mens de så på gjennom glassveggen.

– Vi var kanonfulle. Jeg er glad det ikke kom på tape, sier Hallberg og ler rått.

– Men ikke så full at du glemte av kameraene?

– Nei, heldigvis ikke.

Totalt uinteressant i 2011

Selv om Lasse Hallberg har produsert flere sesonger av det omstridte realityprogrammet, kunne han ikke tenke seg å se det i 2011.

– Jeg har ikke sett på det, for jeg jeg syns det høres forferdelig kjedelig ut. Vi har sett det før. Det er totalt uinteressant, sier Hallberg, og utdyper:

– Da vi begynte med «Big Brother» var vi ute etter «The Girl Next Door». Det fungerte, for det kunne seeren identifisere seg med. Nå skal det bare være svære pupper og lite klær, og det er utrolig lite interessant, sier Hallberg.

Kulturstrøm

 • Kostyme som symbol i abortkamp

  Demonstranter kledd i røde kapper og hvite kyser viste i dag sin motstand på slottsplassen mot den nye regjeringens varslede endringer i abortloven. Kostymevalget er en referanse til Margaret Atwoods dystopiske roman «The Handmaid's Tale» som også har blitt TV-serie. Fortellingen handler om et totalitært samfunn hvor grupper av kvinner, «handmaids», iført røde kapper, er slaver i reproduksjonens tjeneste. Kostymet har blitt et symbol i kampen for kvinners rettigheter og mot innskrenking av abortloven verden over. USA, Irland, Argentina og Polen er andre land hvor kvinner har demonstrert kledd som «handmaids».

  Handmaids
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Skal gi liv til regjeringskvartalet

  Arkitektkontorene Tuvalu og Vi Oslo har fått oppdraget å skape løsninger som gjør at det nye regjeringskvartalet integreres i byen, skriver Arkitektnytt. Statsbyggs prosjektleder Jo Ulltveit-Moe sier i en pressemelding at målet er at nybyggene skal fungere godt for alle ulike brukere og bidra positivt til bylivet i området.

  Adapt
  Foto: Team Urbis
 • Slutt på pressemøte i Det kvite hus

  President Donald Trump har fortalt pressesekretær Sarah Sanders at det ikkje lenger er verdt bryet å halde jamlege pressekonferansar i Det kvite hus. Grunnen er at han misliker journalistanes dekning, og meiner pressa behandlar Sanders uforskamma.

  Laster Twitter-innhold