NRK Meny
Normal

Fuhr i full fyr

Susanne Fuhrs hyllest til Nina Simone er en gripende og sterk opplevelse hvor bandet tar fullstendig av.

Susanne Fuhr
Foto: Christian Melstrøm / Oslo Jazzfestival

Hør fra konserten

Hør intervju med Susanne Fuhr

- Jeg kjenner igjen min egen sorg, glede og frihetslengsel hos Nina Simone. Hun snakker med ekstrem energi og varme på tvers av rase og kjønn om de store spørsmål - mennesket, psyken, filosofi, religion - i enkle bilder som man kan bruke på sitt eget liv.

Slik beskriver Susanne Fuhr sitt forhold til artisten som hun hyllet med to store konserter under Oslo Jazzfestival 2010. Og publikumsresponsen i den fullpakkede Teaterkjelleren var overveldende.

En gammel drøm

Til prosjektet har Susanne virkeliggjort sitt gamle musikalske drømmemøte mellom to sterke ytterpunkter: Den nære, rene nerven i Knut Reiersruds bluesgitar og den raffinerte, kompliserte harmoni- og rytmeleken til pianist Olga Konkova.

Knut Reiersrud tok helt av

Gitarist Knut Reiersrud tok helt av

Foto: Christian Melstrøm / Oslo Jazzfestival

Koblet med dem er trompeter Frank Brodahl som her viser lyriske sider vi ellers ikke kjenner fra hans sterke storbandkarriere. Dessuten bassist Per Mathisen og den unge trommeslager Andreas Bratlie (sønn av pianisten Jens Harald Bratlie) som trass i kort prøvetid framsto som et særdeles velsmurt og effektivt komp.

  • Jazzklubben: Susanne Fuhr kvintett - en hyllest til Nina Simone
  • P2 tirsdag kl 19.30
  • NRK Jazz DAB og nett også torsdag kl 9.03 og 21.03, fredag kl 15.03 og søndag kl 9.03

Kulturstrøm