NRK Meny
Normal

Frynsete nerver for programleder-Line før Melodi Grand Prix-finalen

– Det kan gå til helvete for å si det mildt, svarte 26-åringen da hun ble spurt om å ta jobben.

Line Elvsåshagen skal bli med og lede mgp for første gang, og hun er veldig nervøs.

– Kanskje dette er litt mye for meg? Kanskje jeg bare ikke skal bli med på Lørdag?

Melodi Grand Prix-programleder Line Elvsåshagen snur seg mot medprogramleder Kåre Magnus Bergh under generalprøvene i Oslo Spektrum. De mange tusen stolene er fortsatt tomme, men nervene er likevel i høyspenn.

Det har de vært siden 26-åringen fra Nevlunghavn i Vestfold ble spurt om hun ville gjøre jobben i januar.

Hun har gjort mye rart og er kanskje best kjent fra programmene «Line jorda rundt» og «Line dater Norge» – eller som programlederen i P3 med det rosa håret. Men dette er ukjent terreng.

– En jobb jeg ikke kan

Meldoi Grand Prix-programleder Line Elvsåshagen under generalprøvene i Oslo Spektrum

Meldoi Grand Prix-programleder Line Elvsåshagen under generalprøvene i Oslo Spektrum

Foto: Svein Ommundsen, NRK

Det var et lite sjokk da hun fikk spørsmålet om å være programleder i Melodi Grand Prix sammen med Kåre Magnus Bergh. Elvsåshagen måtte rett og slett ha noen dager til å tenke seg om før hun ga et svar til prosjektlederen.

– Jeg sa til Stig (prosjektlederen journ.anm.), du ber meg gjøre en jobb jeg ikke kan, jeg har ingen erfaring, det kan gå til helvete for å si det mildt, så du vet du tar en stor risiko, forteller Elvsåshagen.

– Så sitter han foran meg og gliser og sier: «men Line dette har vi tenkt på og vi vet at du ikke har gjort det før, men vi tar den sjansen vi».

Undervurdert av gamle gubber

26-åringen bobler over av energi og latteren sitter løst hos rosatoppen. Men siden hun personlig er en ekte Melodi Grand Prix-fan føler hun fallhøyden er stor.

Melodi Grand Prix 2017 MELODI GRAND PRIX 2017

Det er første gang Line Elvsåshagen skal lede MGP, men for medprogramleder Kåre Magnus Bergh blir det tredje gangen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Man vil jo gjøre det bra og Melodi Grand Prix er jo så viktig for meg og for veldig mange. Jeg vil ikke være en forstyrrende faktor som gjør det til et dårligere show, eller å ikke presentere artistene på en god nok måte, eller ikke til å ivareta den gleden, hyllesten av musikken og kokonessen som er i Melodi Grand Prix, forteller hun.

Samtidig føler hun at mange lett undervurderer henne.

– Spesielt eldre menn, gamle gubber som tenker at du bare er en spirivipp uten hjerneaktivitet, forteller Elvsåshagen.

Forbereder håret

Meldoi Grand Prix-programleder Line Elvsåshagen

Meldoi Grand Prix-programleder Line Elvsåshagen i frisørstolen

Foto: Svein Ommundsen, NRK

Men tross nerver har hun oppskriften for kvelden klar:

– Jeg tror det å være godt forberedt på at alt kan skje og at alt kan gå galt er nøkkelen og så er det å huske på det som prosjektleder Stig sier: «Det er ikke så farlig. Går det gærent så går det gærent, og du overlever det òg.»

Og hva er vel bedre forberedelse til en stor festkveld, enn en tur til frisøren. For håret, det må prioriteres.

– Jeg har hatt en del hårulykker. Den er ganske tricky den rosafargen, forteller hun.

I sekken har hun pakket en lang rosa lokk med løshår, samt en rosa markeringstusj. Den første vises frem til frisøren som inspirasjon, den andre som advarsel om hvordan resultatet ikke skal bli.

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter