NRK Meny
Normal

Spillavhengighet Norge frykter Norsk Tippings nettsatsing

Norsk Tipping lanserer 60 nye spill på nett og mobil. – Et fremskritt i forhold til spillavhengighet, sier de, mens de forbundet for spillavhengige frykter at det blir et springbrett videre til utenlandske aktører.

Norsk tipping med nettspill

Norsk Tipping lanserer 60 nye spill på nett og mobil. Spillavhengighet Norge er bekymret.

Foto: NRK

Torbjørn Almlid

Direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid mener de gjør en god jobb for samfunnet ved å tilby nettspill i en ansvarlig ramme.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Tidligere i dag viste NRK hvordan utenlandske spillaktører driver kynisk markedsføring ved å lokke spillavhengige tidligere kunder med penger, bonuser og opplevelsesturer.

Norske myndigheter sier de er maktesløse overfor utenlandske spillselskapers offensiv mot spillavhengige og ikke har muligheter til å regulere reklame sendt fra utlandet.

Norske nettspill med tapsgrense

Nå lanserer Norsk Tipping 60 nye spill på nett og mobil. hvor man kan sitte oppe og spille til klokken 03.00 om natten. Maks tapsgrense blir på 10.000 kroner per måned.

– Vi mener dette er en naturlig utvikling av selskapet. Nettet er kommet for å bli, og nettspill er kommet for å bli. Det er mange uregulerte aktører på nettet og vi mener at vi kan gjøre en god jobb for samfunnet ved å tilby nettspill i en ansvarlig ramme til det norske publikum, sier direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid.

Lill-Tove Bergmo

Lill-Tove Bergmo i Spillavhengighet Norge er bekymret for at Norsk Tipping lanserer nettspill.

Foto: NRK

Bekymret for den høye tapsgrensen

Almlid mener at det totalt sett blir mindre problemspill av lanseringen, og er fornøyd med at og man får beholde overskuddet fra den type spill i Norge og gi det til gode norske formål.

Lill-Tove Bergmo i Spillavhengighet Norge er ikke like fornøyd og har lenge vært kritisk til å få flere norske spilltilbud.

– Vi er redde for at det skal bli mer markedsføring, vi liker ikke at det skal være åpent til klokken 03.00 om natta, og vi er veldig bekymret for at tapsgrensene ligger så høyt per måned som det gjør. For en vanlig familie er 10.000 kroner per måneder veldig mye, sier hun.

Remo Sjonfjell

Remo Sjonfjell er bekymret for hvor mye penger man kan tape på Norsk Tippings nettsatsing.

Foto: privat

Også Remo Sjonfjell, som tidligere var spillavhengig, er bekymret for hvor mye penger man kan tape på nett hos Norsk Tipping.

– I utgangspunktet er jeg positiv til at Norsk Tipping kommer inn i et marked de har vært fraværende i, men jeg reagerer sterkt på beløpsgrensene de har satt. At man kan tape 10.000 i måneden, som er 120.000 nettokroner i året, er for mye. At de sier de er så ansvarlige krasjer litt med disse grensene, sier han.

Norsk Tipping mener det er et fremskritt

Norsk Tippings mål er å få flere av dem som spiller på utenlandske sider over på sine sider og mener tilbudet er et fremskritt i forhold til problemspill og spillavhengighet.

– Vi kanalisere spillelysten inn i et regulert og sterkt ansvarlighetsstyrt norsk tippetilbud. Hensikten fra våre eiere og vår side er at det i sum skal gi et forsvarlig, men attraktivt tilbud til kundene med så lite problemspill som overhodet mulig, sier Torbjørn Almlid.

– Så lenge det er tilgang til utenlandske aktørene tror vi ikke dette vil hjelpe. Om det på noe tidspunkt blir mulig å stoppe de utenlandske aktørene så kanskje det vil ha en effekt. Vi frykter at Norsk Tipping blir et springbrett videre til utenlandske aktører, sier Bergmo i Spillavhengighet Norge.

Kulturstrøm