NRK Meny
Normal

Frp mot røkla

Forrige torsdag holdt opposisjonspartiene felles pressekonferanse. Fremskrittspartiet ble ikke invitert.

Siv Jensen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det har vært melodien helt siden Anders Langes dager at Fremskrittspartiet har hatt problemer med å skaffe seg gode venner blant de andre partiene på Stortinget. Selv om partiet har gjort det godt både på meningsmålinger og ved valg, virker det ikke som at Siv Jensen & co har nærmet seg regjeringskontorene i nevneverdig grad. Nå ser det ut til at Norge også etter valget i september ikke får oppleve et Frp i posisjon. Partiformann Siv Jensen og hennes forgjenger Carl I. Hagen kommer i studio i kveld.

Gjengbråk

Mandag kveld denne uken ble en lederskikkelse fra Young Guns funnet drept i en utbrent bil, på Haugerud i Oslo. Motivet bak drapet er ennå uklart, men situasjonen i gjeng-miljøet i Oslo er nå spent. Vi har invitert lederen av politiets gjengprosjekt, Eirik Jensen, til kveldens Grosvold.

Melodi Grand Prix

I morgen starter sirkuset igjen. Da avholdes nemlig den første av i alt tre delfinaler i Melodi Grand Prix. 21 artister skal kjempe om å få bli Norges bidrag i den internasjonale finalen 16. mai i Moskva – og blant dem finner vi en rekke kjente artister. I kveld får dere møte to av dem i Grosvoldstudio, nemlig Tone Damli Aaberge og Surferosas vokalist Mariann Thomassen. I tillegg kommer Grand Prix-ekspert Inge Solmo. Solmo kom helt til finalen i temaet ”Eurovision Song Contest” i høstens Kvitt eller dobbelt og har udiskutable kunnskaper om sang- og låtskriverkonkurransen.

Per-Olov Enquist

Her i Norge er det kanskje bøkene Livlegens besøk, Styrtet engel og Kaptein Nemos bibliotek han er mest kjent for. Han blir regnet som Sveriges største nålevende forfatter, kjent som alt fra kulturkritiker, idrettsmann og dramatiker. Han har fått priser i bøtter og spann. Nå har han skrevet en historisk roman om sitt eget liv. Per-Olov Enquist kommer på besøk i kveld.

Kristin Asbjørnsen

For tre år siden debuterte Kristin Asbjørnsen som soloartist med albumet ”Wayfaring Stranger”. Det solgte i hele 45 000 eksemplarer og ble en stor suksess. Nå er hun tilbake med et helt ferskt album med tittelen ”The Night Shines Like The Day”, og fra det skal vi i kveld få høre låta ”Snowflake”.

Se hele sendingen i Nett-TV

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.