Selve hemmeligheten til at pannekakene får riktig konsistens er reaksjonen mellom bakepulver, natron og skummet kulturmelk. Disse ingrediensene må du anskaffe før du setter i gang å lage ekte Amerikanske pannekaker.
Dette trenger du:
3 dl Hvetemel
1 Egg
3 dl Skummet kulturmelk
0,5 dl Sukker
2 ts Bakepulver
1 ts Natron
0,5 dl Vegetabilsk olje
½ ts Salt
Denne røren blir ca 8 – 10 pannekaker.
Dette gjør du:
Før du begynner tar du frem en middels stor bolle, litermål, desilitermål, teskje, spiseskje, blender/kjøkkenmaskin, stekepanne med slippbelegg (teflonpanne), og en steke spade.
Hell alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin og miks det sammen til en røre uten klumper.
Sett en stekepanne på middels varme. Vent til pannen er varm nok før du heller i røren. Bruk en teflonpanne så pannekakene ikke setter seg fast.
Hell røren i pannen så den former en 12-15 cm sirkel. Om du bruker en større panne kan du lage 2 eller 3 pannekaker om gangen. Husk at pannekakene ikke skal bli for store i utstrekning.
NB! Du skal ikke bruke smør i pannen når du steker Amerikanske pannekaker.
La pannekakene steke til kanten blir hard og små hull forkommer på overflaten. Pannekaken skal ha en lysebrun farge, så følg med så de ikke svir seg! Snu den og stek den like lenge på den andre siden.
Pannekakesirup (hjemmelaget)
1 dl Brunt sukker
1 dl Sukker
1 dl vann
2 ss Smør
1 ss vaniljesukker
Smaksessens (valgfritt)
Bland alle ingrediensene i en gryte. Kok opp og rør rundt i 5 minutter. La massen hvile litt før du blander inn smaksessens. Kan serveres varm til Amerikanske pannekaker. Ikke sett den i kjøleskapet. Da stivner den helt.
Server pannekakene med sprøstekt bacon, smør og lønnesirup til.