Hopp til innhold

– Det var min egen feil

Keeperlegenden var millimeter fra å komme til finalen. – Jeg er litt skuffa, men jeg kan kun takke meg selv, sier Frode Grodås.

Smilende mann i hvit t-skjorte

Sist gang noen ble slått ut i denne sesongen av Mesternes Mester, var det Else-Marthe Sørlie Lybekk som måtte ut etter å ha blitt valgt til Nattesten.

I denne episoden måtte Frode Grodås pakke snippsekken og forlate huset. Samtidig måtte han se finaleplassene gå til Helene Olafsen, Anders Jacobsen og Tonje Sørli.

– Litt surt var det å ikke komme til finalen. Målet var å komme blant de topp tre, men det har vært noen skikkelig tøffe konkurrenter, sier Frode Grodås selv.

– Hva felte deg?

– Planen var at jeg skulle bære sandsekker og vinne. Men jeg var for dårlig med pakkinga. Det var min egen feil, sier en nokså sliten Frode Grodås til NRK, rett etter at konkurransen er ferdig.

Mann og kvinne sitter i treningstøy på bakken og studerer skrubbsår

MELLOM SLAGENE: Frode Grodås og Tonje Sørlie studerer skrubbsår mellom slagene.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Liker ikke vann

Han forteller også at han var med på en del øvelser hvor han rett og slett ikke var bra nok.

– Det gjelder, blant annet, svømming. Jeg er ikke særlig glad i det våte element, sier han.

– Det har vært kjempekult, litt annerledes enn jeg trodde. Jeg har fått testa ut ting jeg ikke har gjort på en stund, det har vært utfordrende og fint.

Forandret synet på snowboardere

Deltakerne delte rom så lenge konkurransene pågikk under Mesternes Mester. I tillegg til å være meget fornøyd med sin midlertidige samboer Odd Sørlie, har Grodås mange lovord å komme med om de andre deltakerne i Mesternes Mester.

– Helene Olafsen har forandret mitt syn på snowboardere, jeg trodde de var litt sånne halvkule og «dvasse». Men hun er skikkelig glad og tøff jente med glimt i øyet.

​De gjenværende som kjemper om tittelen Mesternes Mester 2017 er: Tonje Sørli, Helene Olafsen og Anders Jacobsen.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober