– Det var min egen feil

Keeperlegenden var millimeter fra å komme til finalen. – Jeg er litt skuffa, men jeg kan kun takke meg selv, sier Frode Grodås.

Smilende mann i hvit t-skjorte

Sist gang noen ble slått ut i denne sesongen av Mesternes Mester, var det Else-Marthe Sørlie Lybekk som måtte ut etter å ha blitt valgt til Nattesten.

I denne episoden måtte Frode Grodås pakke snippsekken og forlate huset. Samtidig måtte han se finaleplassene gå til Helene Olafsen, Anders Jacobsen og Tonje Sørli.

– Litt surt var det å ikke komme til finalen. Målet var å komme blant de topp tre, men det har vært noen skikkelig tøffe konkurrenter, sier Frode Grodås selv.

– Hva felte deg?

– Planen var at jeg skulle bære sandsekker og vinne. Men jeg var for dårlig med pakkinga. Det var min egen feil, sier en nokså sliten Frode Grodås til NRK, rett etter at konkurransen er ferdig.

Mann og kvinne sitter i treningstøy på bakken og studerer skrubbsår

MELLOM SLAGENE: Frode Grodås og Tonje Sørlie studerer skrubbsår mellom slagene.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Liker ikke vann

Han forteller også at han var med på en del øvelser hvor han rett og slett ikke var bra nok.

– Det gjelder, blant annet, svømming. Jeg er ikke særlig glad i det våte element, sier han.

– Det har vært kjempekult, litt annerledes enn jeg trodde. Jeg har fått testa ut ting jeg ikke har gjort på en stund, det har vært utfordrende og fint.

Forandret synet på snowboardere

Deltakerne delte rom så lenge konkurransene pågikk under Mesternes Mester. I tillegg til å være meget fornøyd med sin midlertidige samboer Odd Sørlie, har Grodås mange lovord å komme med om de andre deltakerne i Mesternes Mester.

– Helene Olafsen har forandret mitt syn på snowboardere, jeg trodde de var litt sånne halvkule og «dvasse». Men hun er skikkelig glad og tøff jente med glimt i øyet.

​De gjenværende som kjemper om tittelen Mesternes Mester 2017 er: Tonje Sørli, Helene Olafsen og Anders Jacobsen.

Kulturstrøm

  • Legger ned nesten alle butikkene

    Platekompaniet tapte 55 millioner kroner de siste fem årene. Nå legges nesten alle butikkene ned. Kun tre får bestå. De siste ni årene har inntektene falt hvert eneste år. I fjor var salget 345 på millioner kroner, mot 657 millioner i toppåret 2009.

  • Til topps på bestselgerliste

    Få dager etter at Jo Nesbøs nyeste Harry Hole-krim «Kniv» ble lansert i Storbritannia, gikk den til topps på den britiske bestselgerlisten. Det melder NTB. – Det er veldig stas, sier Jo Nesbø i en kommentar. Det er ikke første gang Nesbø har gått rett hjem hos sine britiske lesere: I 2014 toppet han blant annet den generelle listen med «Politi».

    Jo Nesbø
    Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK