NRK Meny
Normal

Friske babygrønnsaker med geitost

En deilig forrett med knasende babygrønnsaker, geitost og posjert egg.

Salat
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Til fire personer trenger du:

4 egg

200 g babyasparges

200 g babypurreløk

200 g babygulrot

200 g babysquash

200 g babyfennikel

150 g aspargesbønner

8 stk reddiker

2 stk lime

2 stk sitron

150 g geitost

1 potte kjørvel

½ potte bladpersille

1 dl ekstra virgin olivenolje

ca 1 dl eddik

Grønnsaker
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Slik gjør du:

Kok opp 1 liter vann og smak til med eddik slik at det smaker litt surt. Rør rundt i vannet med en visp. Knekk egget i en kopp og hell egget nedi vannet mens du rører. Kok i ca 2 min, til det fremdeles har en rå kjerne.

Kutt alle grønnsakene i ønsket fasong. Kok individuelt i saltet vann til de er møre. Avkjøl grønnsakene i isvann og tørk dem deretter på et klede. Ta alle grønnsakene i en bolle og mariner med sitronsaft, limesaft, olivenolje, salt og pepper.

Anrett på en fin tallerken sammen med kjørvel, bladpersille og romtemperert geitost.