Salat med varm chevre og eple- og nøttevinaigrette
Til to personer trenger du:
150 g chevre, hvitmugg
1/2 liten baguette
blandet salat etter ønske
Eple- og nøttevinaigrette:
1 ts god sennep
2 ss flytende honning
2 ss epleeddik
2 ss hakkede ristede hasselnøtter eller valnøtter
2 ss finhakkede epleterninger
4 ss olivenolje
2 ss nøtteolje
2 ss hakket gressløk eller persille
Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær baguetten i 8 skiver, ca 1 cm tykke. Toast skivene gylne under grill i ovn. Snu krutongene og legg på skiver av chevre.
Grill chevrekrutongene i ovn til osten blir myk og gyllen. Bland salaten med litt av vinaigretten. Anrett salaten på tallerkener, og legg på den varme chevren.
Drypp litt ekstra vinaigrette rundt og kos deg...
Tips:
Bland gjerne rå rødbet skåret i tynne strimler i salaten.
Får du tak i eplesirup, innkokt eplesaft, kan du bruke det istedenfor eddik og smake til vinaigretten med litt sitronsaft.