Hopp til innhold

Frisk salat med varm chevre

Lise frister med en salat med varm chevre og eple- og nøttevinaigrette. En herlig og frisk rett til alle anledninger!

Salat med varm chevre
Foto: NRK

Salat med varm chevre og eple- og nøttevinaigrette

 

Til to personer trenger du:

150 g chevre, hvitmugg

1/2 liten baguette

blandet salat etter ønske

 

Eple- og nøttevinaigrette:

1 ts god sennep

2 ss flytende honning

2 ss epleeddik

2 ss hakkede ristede hasselnøtter eller valnøtter

2 ss finhakkede epleterninger

4 ss olivenolje

2 ss nøtteolje

2 ss hakket gressløk eller persille

Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper

 

Slik gjør du:

Skjær baguetten i 8 skiver, ca 1 cm tykke. Toast skivene gylne under grill i ovn. Snu krutongene og legg på skiver av chevre.

Grill chevrekrutongene i ovn til osten blir myk og gyllen. Bland salaten med litt av vinaigretten. Anrett salaten på tallerkener, og legg på den varme chevren.

Drypp litt ekstra vinaigrette rundt og kos deg...

 

Tips:

Bland gjerne rå rødbet skåret i tynne strimler i salaten.

Får du tak i eplesirup, innkokt eplesaft, kan du bruke det istedenfor eddik og smake til vinaigretten med litt sitronsaft.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober