Sei med gulrotpurre og hint av appelsin
Dette trenger du:
800 g seifilet
1/2 ts malt spisskummen
2 ss hvetemel
Smør og olje til steking
Salt og pepper
Gulrotpurre
4 små gulrøtter
Saften av en appelisin
1 ss olivenolje
Salt og pepper
Løk- og purrekompott
1 løk
1 rød løk
2 sjalottløk
1 liten purre
1 liten bunk gressløk
2 ss smør
1 ts sukker
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell og kutt gulrøtter i biter, ha bitene i en kasserolle, sammen med appelsinsaften.
Tilsett vann så det dekker, og kok til de er helt møre. Kjør gulrøttene til en glatt purre i en blender.
Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper. Rens løk og purre.
Skjær løken i kløfter og purren i grove skiver. Smelt smøret i en stor stekepanne, og fres løken. Dryss over sukkeret og la løken surre over middels varme til den blir gyllen og bløt.
Ha i purren underveis og tilsett hakket gressløk ttil slutt. Smak til med salt og pepper. Del fisken i 4 like stykker.
Krydre med salt pepper og spisskummen, og vend fisken i hvetemel. Stek seifilene i noen minutter på hver side i en varm panne med smør og olje.
Server den stekte seien på varm gulrotpurre og topp med løk-kompotten. Passer med kokte eller stekte poteter.