Fri hasj?

Må vi innse at kampen er tapt og gjøre hasj lovlig eller må hasj fortsatt være forbudt? Bli med i debatten i Rett på med Tron Soot-Ryen. Du kan ringe inn, fredag fra kl 12.30, på telefon 815 21 031!

Illustrasjon
Foto: Johannessen, Sara, Sara Johannessen / SCANPIX

Riksadvokaten tar til orde for ny debatt om å gjøre hasj og marihuana lovlig. Stadig flere land ser mindre strengt på salg og bruk av hasj. Hasjdømte fyller fengslene og tar mye av politiets tid. Likevel har over en million nordmenn prøvd hasj.

Er kampen mot hasj tapt? Må det fortsatt være forbudt eller bør hasj bli lovlig?

Vi vil høre din mening!

I Rett på får lytterne si sin mening! Ring inn og bli med i debatten på telefon 815 21 031 fredag fra klokka 12.30!

I debatten møter vi, i tillegg til lytterne, Marius Sjømæling fra Ungdom mot narkotika og Arild Knutsen fra Foreningen for human narkotikapolitikk.

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen fredager kl 13.05 i NRK P1.

Kulturstrøm

 • 40 millioner så nyttårskonsert

  Wienerfilharmonikernes konsert som hvert år sendes på NRK første nyttårsdag, gikk i år ut direkte til 42 land og et rekordstort publikum skriver Eurovision Broadcasting Union i et nyhetsbrev.

  Også i år ønsker Wienerfilharmonikerne alle et Godt Nytt År fra den gyldne salen i Musikverein. Dirigent er Christian Thielemann og balletten er koreografert av Andrey Kaydanovskiy
Kommentator i Wien er Arild Erikstad.
 • Utvider populært barnebokunivers

  Jeff Kinneys «En pingles dagbok» har hatt internasjonal suksess. På verdensbasis har bøkene solgt i 200 millioner eksemplarer. Nå kommer forfatteren med en ny serie fra samme univers, der det er Pinglas bestevenn som skriver dagbok, melder NTB.

  Forfatter Jeff Kinney
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Tema
 • Låten som endret synonymordboka

  Sjarmtroll, tøtte, det svake kjønn: dette er noen av ordene oppført som synonymer for «kvinne» i Gyldendals synonymordbok i 1974. Artist Bente Geving forteller hvordan bandet hennes Amtmandens døtre med låten «Synonymordboka» bidro til en endring av dette oppslagsverket. Hør mer i NRK P2s Spillerom.

  Video Amtmandens døtre synger "Rett til Arbeid"