NRK Meny
Normal

Kommer i november

Gyldendal fremskynder utgivelsen av den norske oversettelsen av Stieg Larssons siste bok.

Luftslottet som sprengtes

Årets julegave?

”Luftslottet som sprengtes” er den tredje og avsluttende boka i kriminaltriologien Millennium.

Folkekrav?

Kari Grimnes, seksjonsansvarlig for svensk litteratur på Norli, kunne for noen uker siden fortelle at den svenske versjonen var en norsk gigantsuksess:

- Vi her på svensk avdeling på Norli har aldri bestilt så mange eksemplarer av en svensk bok.

I dag opplyser Forlaget om at utallige oppfordringer om en norsk versjon av suksessboka, er årsaken til at utgivelsen fremskyndes. Oversettelsen var planlagt utgitt til påsken 2008.

Millennium 

De tre bøkene i triologien; ”Menn som hater kvinner”, ”Jenta som lekte med ilden” og nå "Luftslottet som sprengtes" handler om frilansjournalisten Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Første boka "Menn som hater kvinner" som ble utgitt i Sverige 2005, vant Glassnøkkelen for Skandinavias beste kriminalroman i 2006.

Forfatteren Stieg Larsson var nyhetsgrafiker og journalist i Tidningarnas telegrambyrå, svært fascinert av science fiction, og leder for Skandinavisk Förening för Science Fiction. Triologien Millennium ble skrevet på 2000-tallet, men ingen av bøkene var blitt publisert da Larsson gikk bort i 2004.

 

 

 

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).