Hopp til innhold

Kommer i november

Gyldendal fremskynder utgivelsen av den norske oversettelsen av Stieg Larssons siste bok.

Luftslottet som sprengtes

Årets julegave?

”Luftslottet som sprengtes” er den tredje og avsluttende boka i kriminaltriologien Millennium.

Folkekrav?

Kari Grimnes, seksjonsansvarlig for svensk litteratur på Norli, kunne for noen uker siden fortelle at den svenske versjonen var en norsk gigantsuksess:

- Vi her på svensk avdeling på Norli har aldri bestilt så mange eksemplarer av en svensk bok.

I dag opplyser Forlaget om at utallige oppfordringer om en norsk versjon av suksessboka, er årsaken til at utgivelsen fremskyndes. Oversettelsen var planlagt utgitt til påsken 2008.

Millennium 

De tre bøkene i triologien; ”Menn som hater kvinner”, ”Jenta som lekte med ilden” og nå "Luftslottet som sprengtes" handler om frilansjournalisten Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Første boka "Menn som hater kvinner" som ble utgitt i Sverige 2005, vant Glassnøkkelen for Skandinavias beste kriminalroman i 2006.

Forfatteren Stieg Larsson var nyhetsgrafiker og journalist i Tidningarnas telegrambyrå, svært fascinert av science fiction, og leder for Skandinavisk Förening för Science Fiction. Triologien Millennium ble skrevet på 2000-tallet, men ingen av bøkene var blitt publisert da Larsson gikk bort i 2004.

 

 

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober