Hopp til innhold

Fredrik synger D.D.E.

"- og lure på om æ ska ring"

Fredrik Skavlans sangkarriere ble kort og hektisk, men ikke desto mindre suksessrik. Coverlåt-fantasten ble forespurt om å synge D.D.E. "Det går likar no" på NRK1 og tok oppgaven på strak arm.

Av:
Synne Hedlo

Kjendis-spekket allsang

At D.D.E.-låter engasjerer, er det ingen tvil om. NRK-kjendiser som Anne Grosvold, Hannah Jønland, Helene Sandvig, Espen Graff, Øystein Bache, Rune Gokstad og Gunvor Hals leverer "Åh! Åh! Åh! Det går likar no" med stor innlevelse og glød.

Eh, hvor var vi?

Uvant debut

Fredrik har kanskje nerver, han virker ikke fullt så blid og tilstedeværende som vi kjenner han. En annen mulighet er det at sangens tematikk og språklige stil er noe uvant for Fredrik. Ikke desto mindre er følgende velkjente glad-strofer tildelt Først & sist-sjefen.

Ferdig med et smil

"Æ sett her på skåla og lure på om æ ska ring

for å hør om han Olav kanskje huske no’n ting"

...

"Vi e da itj nå tronno’vera, berre vaksi-karra"

Copyright ©Frode Viken

I følge er en som er tronno’ver en tverr og vrang person, mens en vaksi-kar skal være en høyrøstet, skrytende person.

Lyd og video

Lenker

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober