NRK Meny
Normal

Fredrik synger D.D.E.

"- og lure på om æ ska ring"

Fredrik Skavlans sangkarriere ble kort og hektisk, men ikke desto mindre suksessrik. Coverlåt-fantasten ble forespurt om å synge D.D.E. "Det går likar no" på NRK1 og tok oppgaven på strak arm.

Av:
Synne Hedlo

Kjendis-spekket allsang

At D.D.E.-låter engasjerer, er det ingen tvil om. NRK-kjendiser som Anne Grosvold, Hannah Jønland, Helene Sandvig, Espen Graff, Øystein Bache, Rune Gokstad og Gunvor Hals leverer "Åh! Åh! Åh! Det går likar no" med stor innlevelse og glød.

Eh, hvor var vi?

Uvant debut

Fredrik har kanskje nerver, han virker ikke fullt så blid og tilstedeværende som vi kjenner han. En annen mulighet er det at sangens tematikk og språklige stil er noe uvant for Fredrik. Ikke desto mindre er følgende velkjente glad-strofer tildelt Først & sist-sjefen.

Ferdig med et smil

"Æ sett her på skåla og lure på om æ ska ring

for å hør om han Olav kanskje huske no’n ting"

...

"Vi e da itj nå tronno’vera, berre vaksi-karra"

Copyright ©Frode Viken

I følge er en som er tronno’ver en tverr og vrang person, mens en vaksi-kar skal være en høyrøstet, skrytende person.

Lyd og video

Lenker

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz