Hopp til innhold

Frankrikes førstedame i Hollywood-film

Kona til Frankrikes president Nicolas Sakozy, Carla Bruni, fikk sin filmdebut sammen med Hollywood-stjernen Owen Wilson i en Woody Allen-film som skytes i Paris.

Woody Allen og Carla Bruni

Opptakene til Woody Allens film 'Midnight in Paris' varte flere timer i en liten butikk i Paris.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

Woody Allen ønsket henne velkommen før opptakene, som varte i flere timer i en liten kolonialbutikk i femte arrondisement.

Gata var avsperret, og livvakter holdt seg på diskret avstand mens forbipasserende samlet seg for å se på.

Romantisk komedie

Skytingen av filmen begynte tidligere denne måneden. Det dreier seg om en romantisk komedie om et par som får sitt liv forandret av en reise til Paris.

Andre som medvirker, er den franske skuespilleren Marion Coutillard og amerikanerne Rachel McAdams og Kathy Bates.

– Ingen skuespiller

Da det ble kjent at Bruni skulle stille opp for Woody Allen i hans neste film, sa hun at dette var noe hun bare måtte si ja til .

– Jeg er ikke noen skuespiller i det hele tatt. Det er mulig jeg kommer til å være helt håpløs, men jeg kan ikke gå glipp av en sjanse som dette. Når jeg blir bestemor, så vil jeg være i stand til å si at jeg spilte inn en film med Woody Allen, sa hun da.

Den 42-årige italienskfødte presidentfruen som tidligere jobbet som modell, jobber fortsatt som musiker etter at hun giftet seg med Sarkozy. Hun gav ut sitt tredje album i 2008.

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)