NRK Meny
Normal

Frankrikes førstedame i Hollywood-film

Kona til Frankrikes president Nicolas Sakozy, Carla Bruni, fikk sin filmdebut sammen med Hollywood-stjernen Owen Wilson i en Woody Allen-film som skytes i Paris.

Woody Allen og Carla Bruni

Opptakene til Woody Allens film 'Midnight in Paris' varte flere timer i en liten butikk i Paris.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

Woody Allen ønsket henne velkommen før opptakene, som varte i flere timer i en liten kolonialbutikk i femte arrondisement.

Gata var avsperret, og livvakter holdt seg på diskret avstand mens forbipasserende samlet seg for å se på.

Romantisk komedie

Skytingen av filmen begynte tidligere denne måneden. Det dreier seg om en romantisk komedie om et par som får sitt liv forandret av en reise til Paris.

Andre som medvirker, er den franske skuespilleren Marion Coutillard og amerikanerne Rachel McAdams og Kathy Bates.

– Ingen skuespiller

Da det ble kjent at Bruni skulle stille opp for Woody Allen i hans neste film, sa hun at dette var noe hun bare måtte si ja til .

– Jeg er ikke noen skuespiller i det hele tatt. Det er mulig jeg kommer til å være helt håpløs, men jeg kan ikke gå glipp av en sjanse som dette. Når jeg blir bestemor, så vil jeg være i stand til å si at jeg spilte inn en film med Woody Allen, sa hun da.

Den 42-årige italienskfødte presidentfruen som tidligere jobbet som modell, jobber fortsatt som musiker etter at hun giftet seg med Sarkozy. Hun gav ut sitt tredje album i 2008.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).