Frankrikes førstedame i Hollywood-film

Kona til Frankrikes president Nicolas Sakozy, Carla Bruni, fikk sin filmdebut sammen med Hollywood-stjernen Owen Wilson i en Woody Allen-film som skytes i Paris.

Woody Allen og Carla Bruni

Opptakene til Woody Allens film 'Midnight in Paris' varte flere timer i en liten butikk i Paris.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

Woody Allen ønsket henne velkommen før opptakene, som varte i flere timer i en liten kolonialbutikk i femte arrondisement.

Gata var avsperret, og livvakter holdt seg på diskret avstand mens forbipasserende samlet seg for å se på.

Romantisk komedie

Skytingen av filmen begynte tidligere denne måneden. Det dreier seg om en romantisk komedie om et par som får sitt liv forandret av en reise til Paris.

Andre som medvirker, er den franske skuespilleren Marion Coutillard og amerikanerne Rachel McAdams og Kathy Bates.

– Ingen skuespiller

Da det ble kjent at Bruni skulle stille opp for Woody Allen i hans neste film, sa hun at dette var noe hun bare måtte si ja til .

– Jeg er ikke noen skuespiller i det hele tatt. Det er mulig jeg kommer til å være helt håpløs, men jeg kan ikke gå glipp av en sjanse som dette. Når jeg blir bestemor, så vil jeg være i stand til å si at jeg spilte inn en film med Woody Allen, sa hun da.

Den 42-årige italienskfødte presidentfruen som tidligere jobbet som modell, jobber fortsatt som musiker etter at hun giftet seg med Sarkozy. Hun gav ut sitt tredje album i 2008.

Kulturstrøm

 • Utenlandsk støtte til Y-blokka

  – Y-blokka er et hovedverk innen det 20. århundrets arkitektur og er av internasjonal betydning. Det skriver direktøren i den engelske foreningen Twentieth Century Society, Catherine Croft, i et åpent brev til den norske regjeringen. De legger ytterligere press på regjeringen i diskusjonen om fredning av den ikoniske bygningen i Regjeringskvartalet når de planlegger Oslo-besøk med sine medlemmer og støttespillere i 2020, skriver Arkitektnytt.

  Regjeringskvartalet
  Foto: Teigens Fotoatelier / Norsk Teknisk Museum
 • Nytt album fra Chemical Brothers

  Den britiske elektronika-duoen har noe helt nytt på gang, melder NME. Det dreier seg om «No Geography» – en ny fullengder som forventes utgitt i løpet av våren 2019. Albumet er det niende studioalbumet ut fra duoen som startet opp i 1991 og er kjent for låter som «Block Rockin' Beats» og «Setting Sun», med Noel Gallagher på vokal.

  Chemical Brothers
  Foto: JOSEP LAGO / Afp/Scanpix
 • Krever erstatning etter Northug-bok

  Aylar Lie fikk fjernet et avsnitt i biografen til Petter Northug. Nå krever hun økonomisk oppreisning, skriver VG. Lies advokat sier til avisen at hennes privatliv er krenket, og at de har sendt en juridisk vurdering til forlaget Pilars advokat.