Frankrikes Eurovision-håp hetses i sosiale medier

Frankrike sender Bilal Hassani til Eurovision-finalen i Israel. Nå blir han utsatt for hets og drapstrusler fordi han er homofil.

Bilal Hassani da han vant

Bilal Hassani skal representere Frankrike i årets Eurovision-finale.

Foto: Gilles Scarella / AFP

Frankrike har bestemt seg for hvem det er som skal representere dem i den internasjonale finalen i Eurovision. Det er 19 år gamle Bilal Hassani.

I dag har sangeren politianmeldt flere personer for å ha kommet med drapstrusler mot han. Ifølge den franske avisen Le Monde skal bakgrunnen for truslene være at Hassani er homofil.

Advokaten hans, Etienne Deshoulières, sier til Le Monde at de har anmeldt flere personer for fornærmelser, oppfordringer til hat og vold, og homofobiske trusler.

Takker for støtten

På Twitter tidligere i ettermiddag takket Hassani for støtten han har fått etter at nyheten om anmeldelsene ble kjent.

– Det er fremfor alt mye kjærlighet, skriver han, og forteller at innboksen hans er full av støttende meldinger.

Laster Twitter-innhold

19-åringen fra Paris har marokkanske aner, og ble kjent i Frankrike da han deltok i sangkonkurransen The Voice for barn i 2015, der han sang Eurovision-vinnerlåta «Rise like a Phoenix» av Conchita Wurst fra året før.

«Konge»

Låta han har med seg til den internasjonale finalen heter Roi, som betyr Konge. Den handler om selvrealisering, og det å være seg selv.

Den internasjonale finalen skal i år avholdes i Tel Aviv i Israel, etter at israelske Netta vant konkurransen i fjor.

– Neste år Jerusalem, sa hun i seierstalen sin. Det gikk ikke upåaktet hen, da blant annet FN ikke anerkjenner Jerusalem som hovedstaden i Israel. I september ble det likevel klart at Tel Aviv skulle være arrangørby.

Semifinalene finner sted 14. og 16. mai, før selve finalen den 18. mai. Siden Frankrike er en av de «fem store» i Eurovision-sammenheng, kvalifiserer de seg direkte til hovedfinalen.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Oscar-akademiet snur

  Etter protester i Hollywood går Oscar-akademiet bort fra planen om å spare sendetid ved å dele ut fire priser i reklamepausene. Et åpent brev signert av 100 filmskapere sier det er en fornærmelse mot viktige fagfunksjoner å ikke inkluderes i sendingen. Det var prisene for kinematografi, redigering, kortfilm og hår og makeup som var planlagt skjøvet under reklamen.

  Oscarstatuetten
  Foto: Skjermdump