Hopp til innhold

Frankrikes Eurovision-håp hetses i sosiale medier

Frankrike sender Bilal Hassani til Eurovision-finalen i Israel. Nå blir han utsatt for hets og drapstrusler fordi han er homofil.

Bilal Hassani da han vant

Bilal Hassani skal representere Frankrike i årets Eurovision-finale.

Foto: Gilles Scarella / AFP

Frankrike har bestemt seg for hvem det er som skal representere dem i den internasjonale finalen i Eurovision. Det er 19 år gamle Bilal Hassani.

I dag har sangeren politianmeldt flere personer for å ha kommet med drapstrusler mot han. Ifølge den franske avisen Le Monde skal bakgrunnen for truslene være at Hassani er homofil.

Advokaten hans, Etienne Deshoulières, sier til Le Monde at de har anmeldt flere personer for fornærmelser, oppfordringer til hat og vold, og homofobiske trusler.

Takker for støtten

På Twitter tidligere i ettermiddag takket Hassani for støtten han har fått etter at nyheten om anmeldelsene ble kjent.

– Det er fremfor alt mye kjærlighet, skriver han, og forteller at innboksen hans er full av støttende meldinger.

Laster Twitter-innhold

19-åringen fra Paris har marokkanske aner, og ble kjent i Frankrike da han deltok i sangkonkurransen The Voice for barn i 2015, der han sang Eurovision-vinnerlåta «Rise like a Phoenix» av Conchita Wurst fra året før.

«Konge»

Låta han har med seg til den internasjonale finalen heter Roi, som betyr Konge. Den handler om selvrealisering, og det å være seg selv.

Den internasjonale finalen skal i år avholdes i Tel Aviv i Israel, etter at israelske Netta vant konkurransen i fjor.

– Neste år Jerusalem, sa hun i seierstalen sin. Det gikk ikke upåaktet hen, da blant annet FN ikke anerkjenner Jerusalem som hovedstaden i Israel. I september ble det likevel klart at Tel Aviv skulle være arrangørby.

Semifinalene finner sted 14. og 16. mai, før selve finalen den 18. mai. Siden Frankrike er en av de «fem store» i Eurovision-sammenheng, kvalifiserer de seg direkte til hovedfinalen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.