Vampyr-premiere 9. januar

Etter press fra opprørte fans flyttes norgespremieren for Twilight fram til begynnelsen av januar.

Tom Erik Kolåsæter, markedssjef i Nordisk Film som distribuerer filmen i Norge, har fått mange henvendelser fra opprørte fans som klager over premieredatoen.

Les også: - Raser mot sen vampyrpremiere

Han fortalte til NRK i helgen at han gjør alt han kan for å flytte fram norgespremieren. Nå har han fått klarsignal fra Oslo kinematografer, og de velger derfor å flytte premieren til 9. januar.

Verdensfenomen

- Det er det tidligste som er praktisk mulig. Vi jobber også med å få til en førjulsgave til fansen, så vi håper de vil bli fornøyd, sier Kolåsæter til NRK.

Mens filmen, som er spådd å bli et like stort fenomen som Harry Potter, har verdenspremiere neste uke, skulle norske fans etter planen vente til februar neste år for å se Twilight - Evighetens kyss.

- Det er veldig kjipt, sa Yvonne Wollertsen (19) til NRK.

- Mange reiser til Sverige for å se filmen, men det er dyrt. Jeg har ikke råd til det. De fleste Twilight-fansene er mellom 14 og 25 år, det er gjerne studenter med dårlig råd, fortalte hun.

- Andre kommer til å laste den ned, og det vil jo ødelegger litt av filmen. Jeg skal prøve å holde meg, sier Wollertsen.

Video nsps_upload_2008_11_15_14_41_26_1106.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Trailer: Twilight - Evighetens kyss

Ville unngå nedlasting

Filmdistributørene Nordisk film ønsket selvsagt ikke at folk skulle laste ned filmen i stedet for å se den på kino, og har valgt å flytte premieren fram en måned. De jobber også med å få til førpremierer, så den norske fansen ikke behøver å vente for lenge med å få sett filmen.

Twilight-bøkene, om romansen mellom den 17 år gamle Bella Swan og den kjekke vampyren Edward, er så populær blant unge jenter at den danker ut Harry Potter fra bestselgerlistene.

Det er den første boka som nå er filmatisert. Filmen har verdenspremiere 21. november.

Se bildene fra filmen

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP