Vampyr-premiere 9. januar

Etter press fra opprørte fans flyttes norgespremieren for Twilight fram til begynnelsen av januar.

Tom Erik Kolåsæter, markedssjef i Nordisk Film som distribuerer filmen i Norge, har fått mange henvendelser fra opprørte fans som klager over premieredatoen.

Les også: - Raser mot sen vampyrpremiere

Han fortalte til NRK i helgen at han gjør alt han kan for å flytte fram norgespremieren. Nå har han fått klarsignal fra Oslo kinematografer, og de velger derfor å flytte premieren til 9. januar.

Verdensfenomen

- Det er det tidligste som er praktisk mulig. Vi jobber også med å få til en førjulsgave til fansen, så vi håper de vil bli fornøyd, sier Kolåsæter til NRK.

Mens filmen, som er spådd å bli et like stort fenomen som Harry Potter, har verdenspremiere neste uke, skulle norske fans etter planen vente til februar neste år for å se Twilight - Evighetens kyss.

- Det er veldig kjipt, sa Yvonne Wollertsen (19) til NRK.

- Mange reiser til Sverige for å se filmen, men det er dyrt. Jeg har ikke råd til det. De fleste Twilight-fansene er mellom 14 og 25 år, det er gjerne studenter med dårlig råd, fortalte hun.

- Andre kommer til å laste den ned, og det vil jo ødelegger litt av filmen. Jeg skal prøve å holde meg, sier Wollertsen.

Video nsps_upload_2008_11_15_14_41_26_1106.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Trailer: Twilight - Evighetens kyss

Ville unngå nedlasting

Filmdistributørene Nordisk film ønsket selvsagt ikke at folk skulle laste ned filmen i stedet for å se den på kino, og har valgt å flytte premieren fram en måned. De jobber også med å få til førpremierer, så den norske fansen ikke behøver å vente for lenge med å få sett filmen.

Twilight-bøkene, om romansen mellom den 17 år gamle Bella Swan og den kjekke vampyren Edward, er så populær blant unge jenter at den danker ut Harry Potter fra bestselgerlistene.

Det er den første boka som nå er filmatisert. Filmen har verdenspremiere 21. november.

Se bildene fra filmen

Kulturstrøm

 • Utset filmfestivalen i Cannes

  Den årlege filmfestivalen i Cannes vert utsett til juli på grunn av koronasituasjonen, melder arrangøren. Festivalen vert vanlegvis arrangert i mai, og deler ut den gjeve filmprisen Gullpalmen.

  Laster Twitter-innhold
 • Kverno utnevnt til ridder

  Organist, komponist, musikkpedagog og geistlig Trond H.F. Kverno (f 1945) er utnevnt til Ridder av 1.klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Medaljeoverrekkelsen vil skje etter nærmere avtale med Statsforvalteren.

 • Britisk serie om pandemien

  Kenneth Branagh skal spele den britiske statsministeren Boris Johnson i TV-serien «This Sceptred Isle», skriv whatsonstage.com. Serien handlar om dei første seks månadene av pandemien, og tek føre seg både regjeringa og helsearbeidarane i frontlinja.

  Kenneth Branagh (t.v.) skal spille Boris Johnson i ny TV-serie.
  Foto: Marion Curtis / AP/Reuters/NTB