Fram fra radioarkivet

UFO i Bergen, snemann i radioen og politisk skandale i England...året var 1963, bli med tilbake i radioarkivet.

Radioreporter
Foto: Scanpix / SCANPIX

Ulydig statsmeteorolog

Sigurd Smebye

Sigurd Smebye

Foto: Storløkken, Aage / SCANPIX

Skal meteorologene i radio si sne eller snø? Etter at Sigurd Smeby ble nektet å snakke riksmål i radioen, endte saken i retten. Etter flere runder var dommen klar i 1963: Departementet kunne ikke nekte Smebye å snakke riksmål i radioen. Her er hans reaksjon på dommen:

Hør: 1963: Smebye-saken

UFO i Bergen

Dette året observeres det flere UFOer i Bergensområdet. Et øyenvitne forteller om ukjente lysende gjenstander på nattehimmelen, disse har vært obesrvert i en to-ukers periode. Kan det virkelig være snakk om flyvende tallerkner?

Hør: 1963: UFO i Bergen

Profumo-skandalen

Christine Keeler

Christine Keeler

Foto: Scanpix/AP

Profumo-skandalen i 1963 endte opp med å bli en politisk skandale i England. John Profumo, som var forsvarsminister i Harold Macmillans konservative regering, hadde en kjærlighetsaffære med en ung toppløsdanser, Christine Keeler. Hør mer om skandalen og følgene av den:

Hør: 1963: Profumosaken

Seksuell opplysning- hvorledes og av hvem?

Året 1963 vakte et radioprogram fra NRKs opplysningsavdeling voldsomme reaksjoner. Inntil da hadde kringkastingens programprofil tatt hensyn til kristenfolkets moralsyn - radioen skulle ikke vekke anstøt. Men nå skjedde nettopp det i et radioprogram om manglende seksualopplysning i skolen.

Hør: 1963: Seksuell opplysning - hvorledes og av hvem?

Kulturstrøm

  • Gjenåpner Iraks største kirke

    IS-krigere herjet stort med Iraks største kirke. Alle kristusfigurene ble halshugget. Heller ikke jomfru Maria fikk være i fred. Sporene etter tusenvis av år med kristen kulturarv skulle utslettes. I dag åpnes kirken for pave Frans.

  • Rå og vond ung virkelighet

    Russetid, press, en ulovlig sexvideo, drømmer og vennskap i grus – den nye Viaplay-serien «Delete Me», er en hard skildring av ung virkelighet. En virkelighet som nok kan være reell for mange. Terningkast 4.

    Thea Sofie Loch Næss i serien "Delete me". Prtrett av jente med kort hår, åpen munn, blå øyne - hele ansiktet er dekket av ordet "nuller" gjentatte ganger
    Foto: Viaplay