NRK Meny
Normal

Fra Ylvingen til rød løper i Oslo

Det krydde av forventningsfulle skuespillere, produksjonsfolk og inviterte gjester da Himmelblå hadde førpremiere på Filmens Hus torsdag. Mest spente var kanskje de inviterte gjestene fra Ylvingen og Brønnøysund, som møtte rød løper og blitzlamper på sin vei inn til den første visningen av høstens store dramaserie.

Thor og Terje
Foto: Antonia Pambou / NRK

Thor Olsen fra Ylvingen var på sin første reise til hovedstaden, og møtte igjen skuespilleren Terje Skonseng Naudeer, som han både lærte å føre fiskebåt og sette bruk, under innspillingen i nord.

Naudeer spiller rollen som fiskeren Roland, men er landkrabbe fra Rana i virkeligheten – og trengte en mentor for å skape en troverdig fisker.

Men Thor var ikke den eneste som kom nordfra: Rigbjørn og Frøydis Hansen har fått huset sitt okkupert av NRK-folk i ett år, og kan ses som statister i flere av episodene. Trine og Åse Løkland har leid ut pensjonat og gård. Også ordfører Kjell Trælnes fra Brønnøy kommune var hjertelig tilstede.

I flokk og følge på rød løper

På løperen kom de i flokk og følge: Skuespillerne Line Verndal, Edward Schultheiss, Ingrid Vollan, Julie Øksnes og Nina Bendiksen. Pluss regissører, manusforfattere, kamerafolk og klippere.

John Sigurd Kristensen, Line Verndal og Edward Schulteiss

PÅ PREMIERE: John Sigurd Kristensen (Halle), Line Verndal (Marit) og Edward Schultheiss (Kim) gledet seg til å se resultatet av ti måneders opphold i havgapet.

Foto: Antonia Pambou / NRK

Og ikke minst ”ungene”: Elvira Haaland som spiller Iris, Sebastian Warholm som spiller Robin, og en fornøyd Sondre Aasen, bestekompis fra Brønnøysund etter ti måneders skuespillerjobb som klassekamerat med ”Robin” og ”Iris”.

Sondra Aasen og Sebastian Warholm

KJØRTE HELE NATTEN: Sondre Aasen fra Brønnøysund og Sebastian Warholm fra Oslo spiller lille-Jens og Robin, og ble bestekompiser under innspillingen. Sondre kjørte med foreldrene hele natten for å rekke premieren i Oslo.

Foto: Antonia Pambou / NRK

- Vi har kjørt i hele natt for å rekke premieren. Dette er kjempegøy, strålte Sondre, i svart dressjakke for anledningen.

Latter på de rette stedene

Og det syntes de rundt 150 menneskene som satt i salen og så hele første episode i HD-SR-format på stort lerret også. Det var latter på de ”rette” stedene, jublende applaus når rulleteksten kom, blomster og takk fra dramasjef Hans Rossiné og konsituert sjef for Program Oslo Kalle Fürst. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas satt også i salen.

Anne Marie Almedal sang Himmelblås kjenningsmelodi "Blue Sky Blue", og Magnus Sinnes med band fremførte "Nights they are wishful", som dukker opp i tredje episode.

Så er det opp til TV-seerne å avgjøre om Himmelblå blir en suksess også på skjermen. Søndag kl. 20.05 er vi i gang, med de to første episodene av høstens store dramaserie: Himmelblå.