Fra Verdt å lese til lydbok

Dag Solstads opplesninger av "17. roman" i Verdt å lese er nå blitt til lydbok.

Dag Solstad

Dag Solstads '17. roman' er nå tilgjengelig som lydbok.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Du kan fremdeles høre Dag Solstad lese fra "17. roman" i Verdt å lese på NRK P2. Men du kan også velge å høre ham akkurat når det skulle passe deg. For opplesningsserien i Verdt å lese er nå kommet ut som lydbok.

- Når jeg leser Dag Solstad, så hører jeg stemmen hans. Han er veldig tilstede i teksten, mener Grethe Berge, produsent for Verdt å lese.

- Rart å lese høyt

Dag Solstad

Dag Solstad i NRKs radiostudio på Marienlyst.

Foto: Hilde Bruvik / NRK

I "17. roman" møter leserne igjen karakteren Bjørn Hansen, som lever et diskret og tilbaketrukket liv etter å ha sonet en lang fengselsstraff. Så bestemmer han seg for å ta kontakt med sønnen, noe som blir problematisk.

- At det skulle bli så umulig for Hansen å forsones med sin sønn, hadde jeg ikke oversikt og kontroll over, sa Dag Solstad til nrk.no/litteratur under innspillingen av opplesningsserien på Marienlyst.

Solstad syntes det var rart å lese høyt fra sin egen bok.

- Men det er morsomt. Jeg liker det, sa han.

- Han hører på innspill

Produsent Berge skryter av samarbeidet med den kjente forfatteren.

- Han er veldig hyggelig og fin å ha i studio. Det er lett å samarbeide med ham. Solstad er ydmyk, lydhør og hører på innspill. I tillegg møter han på sekundet presist! sier hun.

Du kan høre Dag Solstad lese fra "17. roman" hver fredag til og med 26. februar kl. 17.03 på NRK P2. I tillegg går det to repriser på søndager, kl. 07.30 og kl. 19.03.

Dag Solstad: - Litt rart å lese høyt

Hør 1. episode av Dag Solstads "17. roman"

Hør Verdt å lese-sendinger her

Kulturstrøm