NRK Meny
Normal

Podkast

Her er siden for deg som enten er podkastoman, eller bare interessert i å laste ned ditt favoritthørespill.

iPod
Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Radioteatret sitter på mange skatter etter å ha laget sendinger siden 1926. Det eldste stykket som er oppbevart er fra 1937! Til nå har Lov om opphavsrett gjort at vi ikke kan legge ut stykker som er nyere enn 50 år, men det har ikke hindret antallet nedlastninger.

Da vi for et par år siden podkastet ni Ibsen-produksjoner fra 1950-tallet, ble det på få dager nedlastet 167 000 filer. I januar prøvde vi oss igjen, denne gang med fire hørespill –sendinger av andre forfattere. Det førte til 42 659 nedlastinger. Det betyr at tilbud fra Radioteatret er av de mest nedlastede fra NRK P2, på lik linje med den populære podkast-objektet "Verdt å vite".

Til høsten skal du ikke se bort i fra at vi også har video podkast å tilby!

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).