Hopp til innhold

Podkast

Her er siden for deg som enten er podkastoman, eller bare interessert i å laste ned ditt favoritthørespill.

iPod
Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Radioteatret sitter på mange skatter etter å ha laget sendinger siden 1926. Det eldste stykket som er oppbevart er fra 1937! Til nå har Lov om opphavsrett gjort at vi ikke kan legge ut stykker som er nyere enn 50 år, men det har ikke hindret antallet nedlastninger.

Da vi for et par år siden podkastet ni Ibsen-produksjoner fra 1950-tallet, ble det på få dager nedlastet 167 000 filer. I januar prøvde vi oss igjen, denne gang med fire hørespill –sendinger av andre forfattere. Det førte til 42 659 nedlastinger. Det betyr at tilbud fra Radioteatret er av de mest nedlastede fra NRK P2, på lik linje med den populære podkast-objektet "Verdt å vite".

Til høsten skal du ikke se bort i fra at vi også har video podkast å tilby!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.