Fra ektepar til søskenpar

Hina Zaidi og Abubakar Hussain spilte ektepar i tv-serien «Taxi» - nå skal de være bror og søster i et helt nytt stykke på Riksteateret.

Hina Zaidi og Abubakar Hussain

Hina Zaidi og Abubakar Hussain debuterer på teateret neste år.

Foto: Else Karine Archer / NRK

Manus ble ferdig for to uker siden og skuespillerne i hovedrollene er ferskinger på scenen. Men om to måneder skal de være på veien med Riksteateret og det nyskrevne stykket "Søstra mi".

– Det kribler i magen. Vi har jo ikke gjort dette før, sier Hina Zaidi.

Zaidi er 27 år gammel og jobber vanligvis som barnevernspedagog. Men mannen bak "Taxi", Ulrik Imtiaz Rolfsen, mente hun burde gå på audition på Riksteateret. Og dermed havnet hun på scenen.

Les også : Lover krutt i mandagens «Taxi»

Les også: – Viktig med lesbisk tema i «Taxi»

"Søstra mi" er skrevet av sosiolog Hannah Helseth bakteppet er hundreårsmarkeringen av kvinners stemmerett i Norge. Men det handler om hvordan det er å være ung akkurat nå.

Hører på replikker i søvne

Akkurat som Hina Zaidi er Abubakar Hussain helt ny på teaterscenen. Det var Riksteateret som oppsøkte ham og fikk ham med på et møte. Han trengte ikke så veldig lang betenkningstid for å si ja.

– Det er ikke mange som får en sånn sjanse, sier Hussain. Jeg liker at vi ikke er plukket ut for å spille taxisjåfører eller kebabsjappe-eiere. Vi er en del av samfunnet, så linje med de andre i stykket.

Til daglig selger han Apple-produkter i en Humac-butikk.

For et år siden spilte han og Zaidi et ungt ektepar i den mye omtalte tv-serien "Taxi" som gikk på NRK. Nå har begge altså fått en ny sjanse, denne gangen på teateret. Det er mye som skal læres.

– Jeg har aldri pugget så mye som nå. Jeg må jo kunne replikkene utenat, sier Hussain. Han har lært noen teknikker av medskuespillerne.

– Jeg har tatt opp replikkene og setter det på når jeg skal sove.

"Søstra mi" har turnépremiere i Namsos 24. januar neste år. Hina Zaidi og Abubakar Hussain gleder seg til å se Norge. Fra bussen.

Hør Radio Migrapolis søndag kl 13 på P2 eller torsdag kl 23.30 på samme kanal.

Kulturstrøm

 • Stargate solgte låtkataloger

  Hitmakerne Tor Hermansen og Mikkel Eriksen har solgt rettighetene til låter de har laget for artister som Rihanna, Katy Perry og Beyoncé, ifølge Billboard. Marte Thorsby i den internasjonale plateselskap-foreningen Ifpi, bekrefter dette overfor DN. Det dreier seg om duoens andeler av en rekke berømte sanger fordelt på to kataloger. Katalogene skal fortsatt forvaltes av Sony/ATV Music Publishing. Kjøpssummen som selskapet Shamrock Capital har gitt, er ikke kjent. Men det kan dreie seg om opp mot en halv milliard. Da Stargate flyttet til Los Angeles i 2016, gikk duoen over fra å skrive låter fra A til Å, til å heller lage grunnleggende melodiske skisser, og deretter involvere vokalister, andre musikere og produsenter.

  Stargate
  Foto: Hilde Grande / NRK
 • Kamp mot seksuell trakassering

  Kulturlivet har gått sammen om å formulere etiske retningslinjer for å bekjempe seksuell trakassering, skriver Musikkultur. «Nulltoleranse for seksuell trakassering på våre arbeidsplasser» er hovedbudskapet i retningslinjene, som er laget av 17 institusjoner og organisasjoner fra film-, TV-, spill- og scenekunstbransjen. Les retningslinjene.

 • Russisk regissør for retten

  Kirill Serebrennikov står tiltalt bak lukkede dører onsdag, etter over ett år i husarrest. Serebrennikov er tiltalt for underslag av flere millioner kroner fra den russiske staten. Han sier selv at anklagen er absurd og at pengene gikk til teaterproduksjoner. Serebrennikovs støttespillere mener saken er et forsøk fra myndighetene på å begrense kunstnerisk frihet.

  Kirill Serebrennikov
  Foto: VASILY MAXIMOV / AFP