Fra alpiness til rallykomet

Han var i verdenstoppen i alpint som junior, før han skifta til rally. Nå kalles han den nye Petter Solberg. Hør Andreas Mikkelsen fortelle om kometkarrieren!

Rallyfører Andreas Mikkelsen
Foto: NRK

I starten av tenårene hevda oslogutten Andreas Mikkelsen seg internasjonalt i alpint, med tredjeplass i uoffisielt verdensmesterskap for 12-åringer som bestenotering.

En kneskade satte så stopper for alpinkarrieren, men etter en kjøretur på glattisen oppdaga Mikkelsen at han hadde flere fartstalenter enn bare å kunne kjøre fort på ski.

- Jeg satt skada på Toppidrettsgymnaset på Geilo og kjeda meg, da jeg fikk tilbud om å prøvekjøre en rallybil på en isbane. Og da var det gjort. Jeg skjønte umiddelbart at dette skulle jeg holde på med, sa Mikkelsen da han mandag var gjest i I kveld-studio.

Se hele intervjuet med Andreas Mikkelsen her!

Tidlig debut

Med pengestøtte fra faren satsa han stort på rally, og debuterte i verdenscupen allerede som sekstenåring i Rally Storbritannia. Som attenåring ble han den yngste noensinne til å ta poeng i verdenscupen, og han spås en stor karriere.

Se hele sendinga fra 23. februar her!

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen i aksjon under Rally Norway tidligere i februar.

Foto: Benjamin Ward

Kulturstrøm

 • Byr opp til fest på godt og vondt

  Netflix-filmen “The Dirt” er historien om ett av tidenes villeste rockeband, Mötley Crüe. Her skildres lavmoralske handlinger og horrible beslutninger i omtrent hver eneste scene. Dette er definitivt ikke en film for metoo-bevegelsen, selv om den gir inntrykk av at gleden ved det ekstreme “forbruket” av damer er gjensidig, mener anmelder Birger Vestmo

  The Dirt
  Foto: Netflix Jake Giles Netter / Jake Giles Netter
 • Bokmessen i Leipzig åpner

  Den årlige bokmessen i den tyske byen Leipzig åpner lørdag. 18 norske forfattere er blant dem som skal presenteres.

  Bokmessen i Leipzig 2019
  Foto: HENDRIK SCHMIDT / AFP