Hopp til innhold

Fra alpiness til rallykomet

Han var i verdenstoppen i alpint som junior, før han skifta til rally. Nå kalles han den nye Petter Solberg. Hør Andreas Mikkelsen fortelle om kometkarrieren!

Rallyfører Andreas Mikkelsen
Foto: NRK

I starten av tenårene hevda oslogutten Andreas Mikkelsen seg internasjonalt i alpint, med tredjeplass i uoffisielt verdensmesterskap for 12-åringer som bestenotering.

En kneskade satte så stopper for alpinkarrieren, men etter en kjøretur på glattisen oppdaga Mikkelsen at han hadde flere fartstalenter enn bare å kunne kjøre fort på ski.

- Jeg satt skada på Toppidrettsgymnaset på Geilo og kjeda meg, da jeg fikk tilbud om å prøvekjøre en rallybil på en isbane. Og da var det gjort. Jeg skjønte umiddelbart at dette skulle jeg holde på med, sa Mikkelsen da han mandag var gjest i I kveld-studio.

Se hele intervjuet med Andreas Mikkelsen her!

Tidlig debut

Med pengestøtte fra faren satsa han stort på rally, og debuterte i verdenscupen allerede som sekstenåring i Rally Storbritannia. Som attenåring ble han den yngste noensinne til å ta poeng i verdenscupen, og han spås en stor karriere.

Se hele sendinga fra 23. februar her!

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen i aksjon under Rally Norway tidligere i februar.

Foto: Benjamin Ward

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober