Fra alpiness til rallykomet

Han var i verdenstoppen i alpint som junior, før han skifta til rally. Nå kalles han den nye Petter Solberg. Hør Andreas Mikkelsen fortelle om kometkarrieren!

Rallyfører Andreas Mikkelsen
Foto: NRK

I starten av tenårene hevda oslogutten Andreas Mikkelsen seg internasjonalt i alpint, med tredjeplass i uoffisielt verdensmesterskap for 12-åringer som bestenotering.

En kneskade satte så stopper for alpinkarrieren, men etter en kjøretur på glattisen oppdaga Mikkelsen at han hadde flere fartstalenter enn bare å kunne kjøre fort på ski.

- Jeg satt skada på Toppidrettsgymnaset på Geilo og kjeda meg, da jeg fikk tilbud om å prøvekjøre en rallybil på en isbane. Og da var det gjort. Jeg skjønte umiddelbart at dette skulle jeg holde på med, sa Mikkelsen da han mandag var gjest i I kveld-studio.

Se hele intervjuet med Andreas Mikkelsen her!

Tidlig debut

Med pengestøtte fra faren satsa han stort på rally, og debuterte i verdenscupen allerede som sekstenåring i Rally Storbritannia. Som attenåring ble han den yngste noensinne til å ta poeng i verdenscupen, og han spås en stor karriere.

Se hele sendinga fra 23. februar her!

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen i aksjon under Rally Norway tidligere i februar.

Foto: Benjamin Ward

Kulturstrøm

 • Stein Winge fikk ærespris

  Regissør Stein Winge fikk Heddakomiteens ærespris under norsk teaters store festkveld på Det Norske Teatret i kveld. Winge ble hyllet for sitt mot til å tenke stort og nytt, skriver juryen.

  Heddaprisen 2019.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Eggen på sokkel

  Bare to dager etter at Nils Arne Eggen ble utskrevet fra sykehuset så han statuen av seg selv bli avduket utenfor Lerkendal. 77-åringen førte Rosenborg til 14 seriemesterskap gjennom en trenerkarriere som startet allerede i 1971.

 • Klouma Høiner fikk første Heddapris

  Espen Klouman Høiner fikk prisen Beste scenetekst for sin første soloforestilling, «Vi folket!»

  Klouman Høiner har utdannelsen sin fra Statens Teaterhøgskole, og mange vil kjenne ham igjen fra filmer, som «Bare Bea» (2004), «Reprise» (2006), «Switch» (2007) og «En som deg» (2013) (NTB).

  Espen Klouman Høiner
  Foto: Cathrine Elnan / NRK