Fra alpiness til rallykomet

Han var i verdenstoppen i alpint som junior, før han skifta til rally. Nå kalles han den nye Petter Solberg. Hør Andreas Mikkelsen fortelle om kometkarrieren!

Rallyfører Andreas Mikkelsen
Foto: NRK

I starten av tenårene hevda oslogutten Andreas Mikkelsen seg internasjonalt i alpint, med tredjeplass i uoffisielt verdensmesterskap for 12-åringer som bestenotering.

En kneskade satte så stopper for alpinkarrieren, men etter en kjøretur på glattisen oppdaga Mikkelsen at han hadde flere fartstalenter enn bare å kunne kjøre fort på ski.

- Jeg satt skada på Toppidrettsgymnaset på Geilo og kjeda meg, da jeg fikk tilbud om å prøvekjøre en rallybil på en isbane. Og da var det gjort. Jeg skjønte umiddelbart at dette skulle jeg holde på med, sa Mikkelsen da han mandag var gjest i I kveld-studio.

Se hele intervjuet med Andreas Mikkelsen her!

Tidlig debut

Med pengestøtte fra faren satsa han stort på rally, og debuterte i verdenscupen allerede som sekstenåring i Rally Storbritannia. Som attenåring ble han den yngste noensinne til å ta poeng i verdenscupen, og han spås en stor karriere.

Se hele sendinga fra 23. februar her!

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen i aksjon under Rally Norway tidligere i februar.

Foto: Benjamin Ward

Kulturstrøm

 • Vår på Karl Johan med KORK

  Hvordan kan musikerne i Kringkastingsorkestret spille med forsvarlig avstand og samtidig være et helt orkester? Man kan jo bruke hele Karl Johans gate som kontor.

  KORK inntar Karl Johans gate i Oslo og hyller våren og musikken med Vår på Karl Johan av Fritz Austin.
 • «Kampen om Narvik» i gang igjen

  Nordisk Film gjenopptar innspillingen av filmen «Kampen om Narvik». Tirsdag er innspillingen i gang igjen etter å ha vært satt på vent siden 13. mars. Alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn skal spilles inn før sommeren. Filmen regisseres av Erik Skjoldbjærg (bildet).

  Filmregissør Erik Skjoldbjærg
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Costa Rica tillater LHBT-ekteskap

  Costa Rica tillater likekjønnede ekteskap som første land i Mellom-Amerika. Rettskjennelsen trådte i kraft ved midnatt tirsdag. I forbindelse med det historiske vedtaket ble det sendt et TV-program om homofiles rettigheter, og de første bryllupene ble vist på nettet. – Costa Rica feirer i dag, uttaler organisasjonen ILGA, som jobber for å fremme rettighetene til lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle (LHBT).