Hopp til innhold

Fra Afghanistan til «Skavlan»

I «Brødre i blodet» forteller Emil Johansen om sine opplevelser som soldat i Afghanistan. Fredag kveld kommer han til «Skavlan», og forteller sin historie der.

Emil Johansen

Emil Johansen vervet seg som grenader i 2006. Bildet er tatt i 2010, og viser Johansen i samtale med lokale afghanere.

Foto: Privat

«Til Valhall!» runger mellom de Afghanske fjellene, og får forsvarsminister Grete Faremo til å ta avstand fra norske soldaters holdninger.

Emil Johansen er mannen bak krigsropet som gjorde at det ble stilt spørsmål ved ledelsen i forsvaret.

Nå er han aktuell med boken «Brødre i blodet», hvor han forteller om sine erfaringer fra Telemark Bataljon. Du får også høre historien i fredagens «Skavlan».

Sjarmerte hele Norge

Det blir trangt på scenen hos Fredrik Skavlan når han får besøk av hele syv celebre gjester på fredag.

Ryan Adams på Sentrum Scene tidligere i høst

Ryan Adams spilte på Sentrum Scene i Oslo tidligere i høst.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Melissa Horn har akkurat lagt Norge for sine føtter med et dusin utsolgte konserter. De fleste nordmenn la nok sin elsk på den svenske artisten etter at hun sang «Kungsholmens hamn» til minne for terrorofrene i Oslo og på Utøya.

Men publikum får nok ikke et gjenhør med den kjente og kjære sangen, for på fredag kommer amerikanske Ryan Adams til Skavlan for å spille akustisk gitar i stolen.

Adams slo igjennom for 10 år siden med ”Heartbreaker”. Etter dette fulgte et vilt og destruktivt rock´n roll liv. I høst har han gjort et applaudert comeback med albumet «Ashes and Fire».

Skiskyttere og matdiett

Tarjei Bø jubler

Tarjei Bø jubler etter å ha vunnet verdenscupen for menn i skiskyting på Holmenkollen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

De olympiske gullmedaljevinnerne Tarjei Bø og Bjørn Ferry innleder skiskyttersesongen med et besøk hos Skavlan.

Tarjei Bø er verdens fremste skiskytter og skal fortelle hvordan det føles å vinne hele 5 medaljer ved siste verdensmesterskapet.

Bjørn Ferry kom tidligere i år med kokeboken «Ferry Food», der han presenterer en kontroversiell og åpenbar fremgangsrik diett for skiskyttere.

Humoristisk ekteskap

Humorekteparet Anna Mannheimer og Peter Apelgrenslo igjennom på 90-tallet med humorprogrammet ”Rally” i Sveriges Radio.

Anna Mannheimer er en av de mest ettertraktede, men mest motvillige, programlederne på TV. Hun skal ha takket nei til alle programlederjobber.

Nå skal hun selv i intervjustolen og svare på Skavlans spørsmål om hvordan det er å være gift medkomikeren og kunstneren Peter Apelgren.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.