Fra Afghanistan til «Skavlan»

I «Brødre i blodet» forteller Emil Johansen om sine opplevelser som soldat i Afghanistan. Fredag kveld kommer han til «Skavlan», og forteller sin historie der.

Emil Johansen

Emil Johansen vervet seg som grenader i 2006. Bildet er tatt i 2010, og viser Johansen i samtale med lokale afghanere.

Foto: Privat

«Til Valhall!» runger mellom de Afghanske fjellene, og får forsvarsminister Grete Faremo til å ta avstand fra norske soldaters holdninger.

Emil Johansen er mannen bak krigsropet som gjorde at det ble stilt spørsmål ved ledelsen i forsvaret.

Nå er han aktuell med boken «Brødre i blodet», hvor han forteller om sine erfaringer fra Telemark Bataljon. Du får også høre historien i fredagens «Skavlan».

Sjarmerte hele Norge

Det blir trangt på scenen hos Fredrik Skavlan når han får besøk av hele syv celebre gjester på fredag.

Ryan Adams på Sentrum Scene tidligere i høst

Ryan Adams spilte på Sentrum Scene i Oslo tidligere i høst.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Melissa Horn har akkurat lagt Norge for sine føtter med et dusin utsolgte konserter. De fleste nordmenn la nok sin elsk på den svenske artisten etter at hun sang «Kungsholmens hamn» til minne for terrorofrene i Oslo og på Utøya.

Men publikum får nok ikke et gjenhør med den kjente og kjære sangen, for på fredag kommer amerikanske Ryan Adams til Skavlan for å spille akustisk gitar i stolen.

Adams slo igjennom for 10 år siden med ”Heartbreaker”. Etter dette fulgte et vilt og destruktivt rock´n roll liv. I høst har han gjort et applaudert comeback med albumet «Ashes and Fire».

Skiskyttere og matdiett

Tarjei Bø jubler

Tarjei Bø jubler etter å ha vunnet verdenscupen for menn i skiskyting på Holmenkollen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

De olympiske gullmedaljevinnerne Tarjei Bø og Bjørn Ferry innleder skiskyttersesongen med et besøk hos Skavlan.

Tarjei Bø er verdens fremste skiskytter og skal fortelle hvordan det føles å vinne hele 5 medaljer ved siste verdensmesterskapet.

Bjørn Ferry kom tidligere i år med kokeboken «Ferry Food», der han presenterer en kontroversiell og åpenbar fremgangsrik diett for skiskyttere.

Humoristisk ekteskap

Humorekteparet Anna Mannheimer og Peter Apelgrenslo igjennom på 90-tallet med humorprogrammet ”Rally” i Sveriges Radio.

Anna Mannheimer er en av de mest ettertraktede, men mest motvillige, programlederne på TV. Hun skal ha takket nei til alle programlederjobber.

Nå skal hun selv i intervjustolen og svare på Skavlans spørsmål om hvordan det er å være gift medkomikeren og kunstneren Peter Apelgren.

Kulturstrøm

  • Svensk redaktør fikk sparken

    Den profilerte redaktøren av svenske Expressen, Thomas Mattson, sluttet brått i sommer. Det var ikke frivillig, skriver fagbladet Dagens Media. Årsaken skal være dårlig inntjening i avisa og samarbeidsproblemer med eierkonsernet Bonnier News.

  • Ingen norske i Sonja-finalen

    Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse er den største og viktigste i Norge. Søndag kveld ble det klart hvilke sangere som får synge finale i Operaen kommende fredag. Eneste norske i semifinalen, Astrid Nordstad, er ikke blant dem. De seks finalistene kommer fra Kina, Moldova, Russland, Polen og Tyskland (2).

  • Får filmstøtte

    To norske filmprosjekter får millionstøtte fra Nordisk Film og TV Fond. Kajsa Næss' animasjonsfilm «Titina» om rivaliseringen mellom Amundsen og Nobile får 3,5 millioner, og Joachim Triers siste film i Oslo-trilogien, «Verdens Verste Menneske» får 2,4 millioner, skriver Rushprint. Filmene har budsjetter på henholdsvis 72 og 47 millioner.