Hopp til innhold

Han skal spille «Bilbo Baggins»

Rollelisten til storfilmen «Hobbiten» begynner å bli klar.

Martin Freeman

Martin Freeman er kanskje mest kjent fra den britiske versjonen av «The Office»

Foto: MAX NASH / AFP

Den storslagne produksjonen «Hobbiten», som ble boikottet av profesjoneller skuespillere verden over så sent som i sommer, ser nå ut til å bli en realitet.

Årsaken til boikotten var at filmselskapet New Line Cinema, som skal lage filmen, nektet å bruke standardkontrakten i bransjen. Selskapet ser ut til å ha snudd i saken, for nå går de ut med en stjernespekket rolleliste. Det melder nettstedet The Hollywood Reporter.

Brite i hovedrollen

Britiske Martin Freeman får hovedrollen som Bilbo Baggins i Peter Jacksons to-delte filmatisering av det som var J. R. R. Tolkiens første publiserte skjønnlitterære verk.

Freeman er best kjent fra den britiske versjonen av «The Office» og filmene «Love Actually», «Hot Fuzz» og «Haikerens guide til galaksen». Den 39 år gamle briten har også rollen som John Watson i BBCs serie om «Sherlock Holmes».

Mangler sentrale roller

De resterende dvergene blir Graham McTavish som Dwalin, John Callen som Óin, Stephen Hunter som Bombur, Mark Hadlow som Dori og Peter Hambleton som Glóin.


Flere sentrale roller står fremdeles uten skuespillere.

Det er fremdeles ikke klart hvem som skal spille vismannen Elrond, Beorns og Bard Bue, og ikke minst hvem som skal ha stemmen til dragen.

Det er forventet at Ian McKellen, som spilte Gandalf, og Andy Serkis, som spilte Gollum i «Ringenes Herre» vil være med i filmen i sine respektive roller.

Det er anslått at filmen vil koste rundt 300 millioner dollar å lage.

Kulturstrøm

  • Frankrike: bøter og fengsel for skjult reklame hos influensere

    Frankrike har vedtatt en ny lov som innebærer at influensere risikerer både kraftige bøter og fengselsstraff hvis de driver med skjult reklame og svindel.

    Loven innebærer at det blir forbudt å promotere blant annet kosmetisk kirurgi, tobakk og enkelte finansprodukter.

    Influensere risikerer opptil to års fengsel og bøter på over 3 millioner kroner hvis de driver med slik ulovlig markedsføring.

    – Festen er over for dem som tror de kan drive med svindel på internett, sa økonomiminister Bruno Le Maire nylig.