Hopp til innhold

Han skal spille «Bilbo Baggins»

Rollelisten til storfilmen «Hobbiten» begynner å bli klar.

Martin Freeman

Martin Freeman er kanskje mest kjent fra den britiske versjonen av «The Office»

Foto: MAX NASH / AFP

Den storslagne produksjonen «Hobbiten», som ble boikottet av profesjoneller skuespillere verden over så sent som i sommer, ser nå ut til å bli en realitet.

Årsaken til boikotten var at filmselskapet New Line Cinema, som skal lage filmen, nektet å bruke standardkontrakten i bransjen. Selskapet ser ut til å ha snudd i saken, for nå går de ut med en stjernespekket rolleliste. Det melder nettstedet The Hollywood Reporter.

Brite i hovedrollen

Britiske Martin Freeman får hovedrollen som Bilbo Baggins i Peter Jacksons to-delte filmatisering av det som var J. R. R. Tolkiens første publiserte skjønnlitterære verk.

Freeman er best kjent fra den britiske versjonen av «The Office» og filmene «Love Actually», «Hot Fuzz» og «Haikerens guide til galaksen». Den 39 år gamle briten har også rollen som John Watson i BBCs serie om «Sherlock Holmes».

Mangler sentrale roller

De resterende dvergene blir Graham McTavish som Dwalin, John Callen som Óin, Stephen Hunter som Bombur, Mark Hadlow som Dori og Peter Hambleton som Glóin.


Flere sentrale roller står fremdeles uten skuespillere.

Det er fremdeles ikke klart hvem som skal spille vismannen Elrond, Beorns og Bard Bue, og ikke minst hvem som skal ha stemmen til dragen.

Det er forventet at Ian McKellen, som spilte Gandalf, og Andy Serkis, som spilte Gollum i «Ringenes Herre» vil være med i filmen i sine respektive roller.

Det er anslått at filmen vil koste rundt 300 millioner dollar å lage.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)