Hopp til innhold

Fra 7-ende til 8-ende

Overgangen fra barneskole til ungdomsskole er stor for de fleste. Malick og Annicken er to av hovedpersonene i serien Fra 7-ende til 8-ende.

Malick og Anniken

Malick og Annicken skal begynne på ungdomsskole.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Fra mars til desember i 2007 fulgte NRKs team Malick og Annicken fra drabantbyskolen Fjell, og Chris Robin og Vilde fra bygdeskolen Skoger - begge i Drammen. De skal alle begynne på Galterud ungdomsskole, hvor klassene deres skal blandes.

Karakterer!

Tolvåringene har mange spørsmål om den nye hverdagen som venter. Lærerne er kanskje strengere, arbeidet vurderes med karakterer og elevene blir de minste på skolen. Og gamle venner blir kanskje forlatt til fordel for nye.

Annicken - midtpunktet

Annicken

Annicken.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Annicken er midtpunktet i en jentegjeng fra Fjell, som består av Esma, Arooj, Camilla og henne selv. Annicken er bekymret for at gjengen ikke skal klare å holde sammen etter at de har begynt på ungdomsskolen. Annicken er mye på msn, avtaler med venninner og så møtes de ute, for å snakke om - blant annet, gutter..

Ny start for Malick

Malick

Malick.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Malick er kompis med Ilya og Ahmet M., som også kommer fra Fjell. De spiller fotball og henger med guttene og jentene i bydelen. Malick sier selv han har vært en bråkebøtte og at han har nærmest hatt en lederrolle i klassen sin på Fjell, men han ønsker seg en ny start på den nye skolen.

Go cart-gutten

Chris Robin

Chris Robin.

Foto: Ole Kaland / NRK

Chris Robin er fra Skoger og var sjef for vaktmestergruppen på barneskolen. Han liker fysisk arbeid, og gruer seg til å begynne på ungdomsskolen hvor han må sitte mye stille. På fritiden digger han å kjøre go cart. Chris Robin er faktisk blant landets beste i sin årsklasse.

Vil bli forfatter

Vilde

Vilde.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Vilde er fra Skoger og spiller i korps. Hun er dessuten fascinert av alt som er japansk og holder på å lage sin egen japaninspirerte tegneserie. Vilde skriver også sin egen roman – på engelsk. Til nå synes Vilde at engelsktimene på barneskolen har vært for enkle.

I kveld skal elevene fra 7. klassene fra Fjell og Skoger møtes på disco for å bli kjent. Men Vilde velger korpsøvelse og Chris vil heller kjøre go cart.

Se serien på NRK1 fire lørdager på rad kl 18.30 fra 29. mars.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.