Normal

Første smakebit av Blade Runner-oppfølger

Neste år kommer «Blade Runner 2049». Oppfølgeren til Ridley Scotts legendariske film fra 1982. Traileren viser Harisson Ford tilbake i den samme rollen.

Året i den nye oppfølgerfilmen er 2049. Det har gått 30 siden handlingen i den forrige filmen utspilte seg.

Klassikeren fra 1982 beskriver et dystopisk Los Angeles i år 2019. Der Harrison Ford spiller en blade runner, en spesialpoliti som jager menneskelignende roboter.

Men denne gangen er det Ryan Gosling som spiller hovedrollen. Selv om Ford dukker opp igjen, som vi kan se i traileren.

Ny regissør

«Blade Runner 2049» har norsk premiere 6. oktober 2017.

Denne gangen er det Denis Villeneuve som har tatt over registolen, som blant annet har regissert den kinoaktuelle filmen «Arrival». Ridley Scott er denne gang kun produsent for filmen.

Og en del av stemningen fra den første filmen er gjenkjennbar i traileren. Som den mørke regnvåte storbyen. Men det finnes også en scene i traileren der Ryan Goslings figur kommer vandrende gjennom et oransjefarget landskap og vandrer inn i en stor, tom byggning. Og det er der Harrison Fords karakter dukker opp.

Nye skuespillere

I tillegg til Ryan Gosling finner vi navn som Jared Leto og Dave Bautista på rollelista. Det skriver Filmweb.no.

Og for de som ikke kan vente - slik beskriver Warner Bros. Pictures handlingen i den nye filmen:

Thirty years after the events of the first film, a new blade runner, LAPD Officer K (Ryan Gosling), unearths a long-buried secret that has the potential to plunge what’s left of society into chaos. K’s discovery leads him on a quest to find Rick Deckard (Harrison Ford), a former LAPD blade runner who has been missing for 30 years.

Kulturstrøm

 • Kulturprofil for retten i Sverige

  I dag starter rettsaken mot mannen svenske medier fortsatt kaller «kulturprofilen», men som her i Norge for lengst er identifisert som Jean-Claude Arnault, gift med et av medlemmene i Svenska Akademien. Arnault er tiltalt for voldtekt og saken har utløst krise for Nobels litteraturpris.

  Jean-Claude Arnault
  Foto: HENRIK MONTGOMERY / AFP
 • Var Bernt og Erling eit par?

  Manusforfattaren for «Sesame Street» Mark Saltzman har letta på sløret til Queerty, og seier at han alltid tenkte på dei to dukkene som eit par. No svarer derimot organisasjonen «Sesame Workshop», som står bak Barne TV-serien, at Bernt og Erling berre er venner, og at dei ikkje har nokon seksuell legning.

  Bernt og Erling
  Foto: Beth A. Keiser / AP