NRK Meny
Normal

Første smakebit av Blade Runner-oppfølger

Neste år kommer «Blade Runner 2049». Oppfølgeren til Ridley Scotts legendariske film fra 1982. Traileren viser Harisson Ford tilbake i den samme rollen.

Året i den nye oppfølgerfilmen er 2049. Det har gått 30 siden handlingen i den forrige filmen utspilte seg.

Klassikeren fra 1982 beskriver et dystopisk Los Angeles i år 2019. Der Harrison Ford spiller en blade runner, en spesialpoliti som jager menneskelignende roboter.

Men denne gangen er det Ryan Gosling som spiller hovedrollen. Selv om Ford dukker opp igjen, som vi kan se i traileren.

Ny regissør

«Blade Runner 2049» har norsk premiere 6. oktober 2017.

Denne gangen er det Denis Villeneuve som har tatt over registolen, som blant annet har regissert den kinoaktuelle filmen «Arrival». Ridley Scott er denne gang kun produsent for filmen.

Og en del av stemningen fra den første filmen er gjenkjennbar i traileren. Som den mørke regnvåte storbyen. Men det finnes også en scene i traileren der Ryan Goslings figur kommer vandrende gjennom et oransjefarget landskap og vandrer inn i en stor, tom byggning. Og det er der Harrison Fords karakter dukker opp.

Nye skuespillere

I tillegg til Ryan Gosling finner vi navn som Jared Leto og Dave Bautista på rollelista. Det skriver Filmweb.no.

Og for de som ikke kan vente - slik beskriver Warner Bros. Pictures handlingen i den nye filmen:

Thirty years after the events of the first film, a new blade runner, LAPD Officer K (Ryan Gosling), unearths a long-buried secret that has the potential to plunge what’s left of society into chaos. K’s discovery leads him on a quest to find Rick Deckard (Harrison Ford), a former LAPD blade runner who has been missing for 30 years.

Kulturstrøm

 • Spilte inn film i uvær i Lofoten

  I helgen besøkte orkesteret NOSO toppen av Rytiden i Lofoten i et heftig utvær. Fjellturen var i forbindelse med filminnspillingen av Jan Vardøens dokmentar om komponisten Philip Glass sitt verk «A Decent into the Maelstrom».

 • Obama deler lesetips

  I helga delte Barack Obama seks lesetips med følgjarane sine på Facebook. Den tidlegare presidenten innrømde at desse bøkene er noko tyngre enn det han kjem til å lese i sommar.

 • Smurfer i virtuell virkeligehet

  I år feirer belgierne smurfenes 60 års jubileum ved å invitere tilhengere inn i en stor virtuell smurfeverden. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Gjennom hologrammer og virtuell virkelighetsteknologi kan besøkende på Bruxelles Expo bli like små som smurfer, og oppleve mystiske skoger og bo i smurfehus. Det er tegneserieskaperen Peyo som først tegnet smurfene som bifigurer i en annen fortelling. De små, blå skogsdvergene med hvite hatter ble raskt populære, og i 1959 fikk de sitt første eget album. Det har til dags dato kommet 26 smurfealbum og fire spillefilmer, senest i 2011.

  Laster Twitter-innhold