Første møte med franske «Skam»

Dei første fire minutta og 17 sekunda frå den franske versjonen av den populære serien er nå tilgjengelege på Youtube.

I det første klippet møter sjåarane karakterane Eva (som i den franske versjonen har fått namnet Emma Borges) og Jonas, som held på sitt norske namn. Også Vilde, som nå blir til Daphné, eller Daffy, er med i det første klippet.

Det er den franske kanalen France 4, som skal huse serien i Frankrike. Det første klippet blei lagt ut på nettsidene til kanalen fredag 2. februar, men på grunn av rettane til France 4 er denne videoen ikkje tilgjengeleg frå Norge.

Frankrike er det første landet som slepp sin versjon av «Skam».

NRK inngjekk i fjor haust avtaler med sju land om å lage sine eigne versjonar av serien. Nå er Spania, Tyskland, Nederland, Belgia, Italia, Frankrike og USA i gang med å produsere same konsept som det norske.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • H&M satser på luksus og på nett

  Fire butikk-kjeder eid av H&M-gruppen åpner butikker på nett i Norge. Arket, Weekday og Monki kom i forrige uke. High street-kjeden Cos er like rundt hjørnet, også med butikk i det nye Valkyrien-prosjektet i Oslo (bildet), skriver Melk&Honning.

  Valkyrien rehabilitert på Majorstua
  Foto: NCC
 • Ny strømmetjeneste fra Apple

  TV+ heter den nye kanalen til Apple som ble annonsert av sjefen Tim Cook (bildet) i dag. Innholdet blir originale tv-programmer. Blant annet er «The Morning Show», et morgen tv-drama med Jennifer Aniston and Reese Witherspoon under utvikling. Det er også en ny versjon av Stephen Spielbergs «Amazing Stories» og filmatiseringen av Isaac Asimovs bokserie «Foundation». TV+ blir en reklamefri betal-tjeneste i den boosta Apple TV-appen som kommer i mai, skriver TechCrunch etter pressekonferansen.

  Apple CEO Tim Cook presenterer Apple TV+
  Foto: Tony Avelar / AP
 • Klassisk musikk-rekord på Spotify

  Den italienske komponisten og pianisten Ludovico Einaudis ambisiøse prosjekt med sju nye plateutgivelser på like mange måneder har fått en knallstart. Etter at den første plata «Day One» kom ut for en drøy uke siden har den svingt seg opp som den mest strømmede klassiske plata noensinne, med over to millioner lyttinger det første døgnet alene.