NRK Meny
Normal

Første møte med franske «Skam»

Dei første fire minutta og 17 sekunda frå den franske versjonen av den populære serien er nå tilgjengelege på Youtube.

Laster Instagram-innhold

I det første klippet møter sjåarane karakterane Eva (som i den franske versjonen har fått namnet Emma Borges) og Jonas, som held på sitt norske namn. Også Vilde, som nå blir til Daphné, eller Daffy, er med i det første klippet.

Det er den franske kanalen France 4, som skal huse serien i Frankrike. Det første klippet blei lagt ut på nettsidene til kanalen fredag 2. februar, men på grunn av rettane til France 4 er denne videoen ikkje tilgjengeleg frå Norge.

Frankrike er det første landet som slepp sin versjon av «Skam».

NRK inngjekk i fjor haust avtaler med sju land om å lage sine eigne versjonar av serien. Nå er Spania, Tyskland, Nederland, Belgia, Italia, Frankrike og USA i gang med å produsere same konsept som det norske.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Unikt Prince-opptak funnet

    For første gang blir den Prince-skrevne låten «Nothing Compares 2 U» å høre i studioversjon med Prince selv – innspilt i hans hjemmestudio i 1984. Prince spilte den inn alene, bare med lydteknikeren Susan Rogers til stede. Når den nå utgis, er det lagt på bakgrunnsvokal av Susannah Melvoin, som Prince sies å ha skrevet sangen til, og Paul «St. Paul» Peterson, skriver Variaty (NTB).

    Prince
    Foto: Promo
  • Språkdusj for samisk i Tromsø

    Høsten 2018 etablerer Tromsø kommune «Romssa giellariššu», et språkstimuleringstilbud for elever med samiskopplæring. «Språkdusjen» skal bidra til aktiviteter som fremmer bruk av samisk hos elevene ved Presvannet og Workinnmarka skoler.