Spisskål med fisk
- Du kan f. eks legge til noen strimler med steinbitt.
Jeg har en gryte med glasslokk, og det synes jeg er kjempesmart, sier Lars.
Jeg ser med engang når kålen ”faller sammen” og begynner å bli ferdig, da legger jeg fisken oppå kålen, og lar den bare gjennomtrekke. Glasslokket sørger for at jeg vet når fisken er ferdig.
Lun salat med røkelaks
Har du lyst til å være enda litt mer avansert kan du prøve med røkelaks. Du smørdamper
kålen, lar kraften renne godt av, legger den på ett fat.
Så legger du oppå strimler med røkelaks og brødterninger, og kanskje noen klatter rømme eller crème fraiche.
- En kjempegod salat som kan spises for seg selv eller brukes som forrett eller tilbehør.
Spisskål med nogot attåt
- Og apropos tilbehør,- hva med denne lille retten som er kjempefin å spise ved siden av grillmat, sier Lars.
Du finhakker bacon, kanskje litt pølse, noen skiver potet og koker dette opp i 1/2 liter vann.
Så legger du dette på spisskålen med noen skiver tomat og litt olivenolje, koker alt under lokk i 17 sekunder,
Og dermed har du laget en nydelig sommersalat.
- Du kan jo også kutte ut kjøttet og bare spise den som en grønnsaks salat, sier Lars Barmen som lover å spise så mye spisskål som han bare orker i sommer!