– Og ja, det er riktig. Akkurat nå smaker skalldyrene best, sier Lars Barmen.
Det er også en god grunn til å kanskje holde litt igjen på ribbe, pinnekjøtt og lutefisk. Innimellom julebordene kan det jo være godt med noe annet også.
Her kommer Barmens fristende oppskrift:
Fettuchine med reker
Du trenger:
300 gram reker med skall
½ chili
3 ss crème fraiche
1 dl vann
2 ss olivenolje
¼ purreløk
2 ss grovhakket persille
200 gram pasta
Fremgangsmåte:
Rekene skrelles, halene legges til side. Skallene stekes i stekepanne med olivenolje og grovhakket purre.
Når skallene er gyldne, tilsettes vannet og vi lar det hele koke ca 15 minutter. Kraften siles av og tilsettes crème fraiche og kokes inn til en fyldig saus.
Chili kuttes i tynne ringer og varmes forsiktig i sausen. Rekehalene tilsettes og varmes forsiktig sammen med grovhakket persille. Pastaen kokes på vanlig måte og siles av. Sausen vendes forsiktig inn.