NRK Meny
Normal

Fornøyde romfartscampere

Newtons astrokandidater Ellen Marie Høye og Kim Østenfor Spildrejorde tok med videokamera på romfartscamp for å gi Newtons seere en sniktitt inn i rommet.

Per Olav Alvestad og Newtons astrokandidater
Foto: NRK

Husker du Newtons to astrokandidater som i vår kjempet om en plass på romfartscamp i USA? I sommer var Ellen Marie Høye og Kim Østenfor Spildrejorde på romfartscamp i USA og her kan dere se romfartscampernes egen video fra turen: Newtons astrokandidater på Space Camp .

I vår utlyste Newton og Norsk Romsenter en egen astrokonkurranse. Rominteresserte Newton-seere fikk muligheten til å søke om opptak til Space Camp.

Etter en tøff utvelgelsesrunde sto vi til slutt igjen med to kandidater som måtte gjennom grundige tester for å avgjøre hvem som var best egnet til å bli astronaut.

SE: Kim og Ellen Marie tar astronauttesten

De to fikk også møte Skandinavias eneste ekte astronaut, Christer Fuglesang.

SE: Newton treffer Christer Fuglesang på USAs ambassade og Newton møter Christer Fuglesang

I en spennende finale ble det til slutt avgjort at Ellen Marie fikk plassen og her kan du se Ellen Marie jubler for plass på romfartscampen .

Nå er altså årets astronautkonkurranse definnitivt over, men Norsk Romsenter lover at det blir Space Camp også i 2008. Nå som sist er det ungdom mellom 15 og 18 år som vil få mulighet til å søke. Det er fortsatt en stund til søknadsfristen går ut, men hvis du allerede nå vet at Space Camp er noe for deg, kan du sende en e-post til Norsk Romsenter , så får du tilsendt søknadsskjema når de er klare.

Informasjon om Space Camp på Norsk Romsenters hjemmeside

Norsk senter for romrelatert opplæring

Det finnes også en internasjonal romfartscamp i Norge. Den arrangeres av ESA og ligger på Andøya.

Informasjon om romfartscamp på Andøya

Det finnes en hel rekke andre leir-tilbud for ungdom sommerstid. her er en liste over noen av dem