– Hun kunne valgt en annen farge

Kate Middeltons søster og forlover kom inn i kirken i krittkvit kjole, og ekteparet Beckham får ros. Se antrekkene som utmerket seg her!

Britain Royal Wedding

Slik ser Pippa Middletons kjole ut bakfra.

Foto: Martin Meissner / Ap

Pippa Middleton

Pippa Middleton er Kates yngre søster - og forlover.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Prinsesse Beatrice og hennes søster Prinsesse Eugenie ankommer Westminister Abbey.

Hattefine: Prinsesse Beatrice og hennes søster, prinsesse Eugenie

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Var Pippa Middleton rett og slett for pyntet? Skriv din mening i kommentarfeltet under!

Alexander McQueen sto ikke bare bak brudekjolen til Kate Middleton, også søster og forlover Phillipa «Pippa» Middleton fikk kjole signert av det samme motehuset.

Og nettopp forlover-kjolen er det mange som reagerer på.

– Det er rett og slett et merkelig valg, sier Elle-redaktør Signy Fardal til NRK.no.

Dagsavisens Sissel Hoffengh mener kjolen nesten ble litt for pen.

– Den var utrolig flott og tok opp noen av detaljene fra kjolen til bruden. Den satte nesten brudekjolen i skyggen og det er jo egentlig ikke lov. Hun så utrolig flott ut!

NRK.no oppdaterer med flere bilder fortløpende.

– Kunne valgt annerledes

Mote- og trendredaktør i Henne, Lisbeth Guldbrandsen, mener valget var litt unødvendig, selv om kjolen var enkel og stilren.

– Vi er jo vant med at den kun er bruden som skal gå med hvitt, så dette var litt uvant. Samtidig var den såpass enkel at den skilte seg fra brudekjolen, så det var ikke forloverkjolen jeg la merke til.

Men én ting er Guldbrandsen klar på; Pippa Middleton kunne valgt en annen nyanse.

– Den var jo kritthvit.

– Vakker dronning

Av andre gjester mener Guldbrandsen at vår egen dronning Sonja skiller seg ut som ekstra vakker, mye på grunn av den lekre kåpen hun hadde på seg.

– Jeg reagerer ikke på at dronningen stiller i rødt, det er en flatterende farge til henne, og det var flere gjester i rødt og sterk rosa blant publikum. Det er et vårbryllup med alle farger tilstede – både duse pasteller og sterkere farger som rødt, grønt, blått og gult, sier Guldbrandsen.

Sissel Hoffengh merket seg dronning Elizabeths gest til det unge brudeparet.

– Det er svært symbolsk at dronning Elizabeth har på seg en brosje for kjærlighet, en «true love-knot». Det er ikke tradisjon for at de britiske kongelige har kunnet gifte seg av kjærlighet og dette er et tegn på at de moderne tider har nådd kongehuset, sier Hoffengh.

Hattebonanza
Britain Royal Wedding

Ekteparet David og Victoria Beckham roses opp i skyene.

Foto: Jasper Juinen / Ap

De aller fleste kvinnelige gjestene ankom kirken med hatt, som seg hør og bør i et kongelig formiddagsbryllup.

– Det var mange flotte hatter å se blant gjestene. En hemningsløs hattebruk. Begge døtrene til Sarah Ferguson, Beatrice og Eugene, hadde fantastiske hatter, sier Sissel Hoffengh.

Statsministerfruen Samantha Cameron valgte imidlertid å droppe denne etiketten.

– Hun hadde jo noen fine hårspenner, men det var jo ikke i nærheten av en hatt. Så det stusset jeg litt over, sier Hennes Lisbeth Guldbrandsen.

Motevinnerne av det kongelige bryllupet er sannsynligvis David og Victoria Beckham. MinMotes Silje Pedersen mener ekteparet aldri har sett bedre ut, og det er Sissel Hoffengh helt enig i.

– Victoria er kjendisprinsessen, og var fantastisk flott i en mørkeblå kjole, trolig signert henne selv. Den var ikke så veldig kroppsnær, slik som kjolene hennes er som regel. David Beckham så flott ut i ny sveis, nesten rockabilly-stil, sier Sissel Hoffengh til NRK.no.

SE: Moteekspertene feller dom over kjolen

Video Motepolitiet kaster dommen over bryllupsantrekkene

Motepolitiet feller dommen over bryllupsantrekkene

Kulturstrøm

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)

 • Passerer 200.000 i Norge

  Det norske kinobesøket for «Verdens verste menneske» har rundet 200.000. Samtidig er filmen i ferd med å passere det samme antallet solgte kinobilletter i Frankrike. Samtidig spår Los Angeles Times at filmen er en av favorittene til å bli nominert i den gjeveste Oscar-kategorien, som er Beste film.

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios
 • Stilig film for Sopranos-fansen

  Mafiafilmen «The Many Saints of Newark» har mandag premiere på strømmetjenesten HBO Max. Filmpolitiets Sigurd Vik mener dette er en film «The Sopranos»-fansen selvfølgelig skal se. Terningkast 4.

  The Many Saints of Newark
  Foto: HBO