NRK Meny
Normal

– Hun kunne valgt en annen farge

Kate Middeltons søster og forlover kom inn i kirken i krittkvit kjole, og ekteparet Beckham får ros. Se antrekkene som utmerket seg her!

Britain Royal Wedding

Slik ser Pippa Middletons kjole ut bakfra.

Foto: Martin Meissner / Ap

Pippa Middleton

Pippa Middleton er Kates yngre søster - og forlover.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Prinsesse Beatrice og hennes søster Prinsesse Eugenie ankommer Westminister Abbey.

Hattefine: Prinsesse Beatrice og hennes søster, prinsesse Eugenie

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Var Pippa Middleton rett og slett for pyntet? Skriv din mening i kommentarfeltet under!

Alexander McQueen sto ikke bare bak brudekjolen til Kate Middleton, også søster og forlover Phillipa «Pippa» Middleton fikk kjole signert av det samme motehuset.

Og nettopp forlover-kjolen er det mange som reagerer på.

– Det er rett og slett et merkelig valg, sier Elle-redaktør Signy Fardal til NRK.no.

Dagsavisens Sissel Hoffengh mener kjolen nesten ble litt for pen.

– Den var utrolig flott og tok opp noen av detaljene fra kjolen til bruden. Den satte nesten brudekjolen i skyggen og det er jo egentlig ikke lov. Hun så utrolig flott ut!

NRK.no oppdaterer med flere bilder fortløpende.

– Kunne valgt annerledes

Mote- og trendredaktør i Henne, Lisbeth Guldbrandsen, mener valget var litt unødvendig, selv om kjolen var enkel og stilren.

– Vi er jo vant med at den kun er bruden som skal gå med hvitt, så dette var litt uvant. Samtidig var den såpass enkel at den skilte seg fra brudekjolen, så det var ikke forloverkjolen jeg la merke til.

Men én ting er Guldbrandsen klar på; Pippa Middleton kunne valgt en annen nyanse.

– Den var jo kritthvit.

– Vakker dronning

Av andre gjester mener Guldbrandsen at vår egen dronning Sonja skiller seg ut som ekstra vakker, mye på grunn av den lekre kåpen hun hadde på seg.

– Jeg reagerer ikke på at dronningen stiller i rødt, det er en flatterende farge til henne, og det var flere gjester i rødt og sterk rosa blant publikum. Det er et vårbryllup med alle farger tilstede – både duse pasteller og sterkere farger som rødt, grønt, blått og gult, sier Guldbrandsen.

Sissel Hoffengh merket seg dronning Elizabeths gest til det unge brudeparet.

– Det er svært symbolsk at dronning Elizabeth har på seg en brosje for kjærlighet, en «true love-knot». Det er ikke tradisjon for at de britiske kongelige har kunnet gifte seg av kjærlighet og dette er et tegn på at de moderne tider har nådd kongehuset, sier Hoffengh.

Hattebonanza
Britain Royal Wedding

Ekteparet David og Victoria Beckham roses opp i skyene.

Foto: Jasper Juinen / Ap

De aller fleste kvinnelige gjestene ankom kirken med hatt, som seg hør og bør i et kongelig formiddagsbryllup.

– Det var mange flotte hatter å se blant gjestene. En hemningsløs hattebruk. Begge døtrene til Sarah Ferguson, Beatrice og Eugene, hadde fantastiske hatter, sier Sissel Hoffengh.

Statsministerfruen Samantha Cameron valgte imidlertid å droppe denne etiketten.

– Hun hadde jo noen fine hårspenner, men det var jo ikke i nærheten av en hatt. Så det stusset jeg litt over, sier Hennes Lisbeth Guldbrandsen.

Motevinnerne av det kongelige bryllupet er sannsynligvis David og Victoria Beckham. MinMotes Silje Pedersen mener ekteparet aldri har sett bedre ut, og det er Sissel Hoffengh helt enig i.

– Victoria er kjendisprinsessen, og var fantastisk flott i en mørkeblå kjole, trolig signert henne selv. Den var ikke så veldig kroppsnær, slik som kjolene hennes er som regel. David Beckham så flott ut i ny sveis, nesten rockabilly-stil, sier Sissel Hoffengh til NRK.no.

SE: Moteekspertene feller dom over kjolen

Video Motepolitiet kaster dommen over bryllupsantrekkene

Motepolitiet feller dommen over bryllupsantrekkene

Kulturstrøm

  • Populær 50 år etter sin død

    Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

    Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
  • Fotball-VM ble radiosuksess

    Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

    – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).