– Hun kunne valgt en annen farge

Kate Middeltons søster og forlover kom inn i kirken i krittkvit kjole, og ekteparet Beckham får ros. Se antrekkene som utmerket seg her!

Britain Royal Wedding

Slik ser Pippa Middletons kjole ut bakfra.

Foto: Martin Meissner / Ap

Pippa Middleton

Pippa Middleton er Kates yngre søster - og forlover.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Prinsesse Beatrice og hennes søster Prinsesse Eugenie ankommer Westminister Abbey.

Hattefine: Prinsesse Beatrice og hennes søster, prinsesse Eugenie

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Var Pippa Middleton rett og slett for pyntet? Skriv din mening i kommentarfeltet under!

Alexander McQueen sto ikke bare bak brudekjolen til Kate Middleton, også søster og forlover Phillipa «Pippa» Middleton fikk kjole signert av det samme motehuset.

Og nettopp forlover-kjolen er det mange som reagerer på.

– Det er rett og slett et merkelig valg, sier Elle-redaktør Signy Fardal til NRK.no.

Dagsavisens Sissel Hoffengh mener kjolen nesten ble litt for pen.

– Den var utrolig flott og tok opp noen av detaljene fra kjolen til bruden. Den satte nesten brudekjolen i skyggen og det er jo egentlig ikke lov. Hun så utrolig flott ut!

NRK.no oppdaterer med flere bilder fortløpende.

– Kunne valgt annerledes

Mote- og trendredaktør i Henne, Lisbeth Guldbrandsen, mener valget var litt unødvendig, selv om kjolen var enkel og stilren.

– Vi er jo vant med at den kun er bruden som skal gå med hvitt, så dette var litt uvant. Samtidig var den såpass enkel at den skilte seg fra brudekjolen, så det var ikke forloverkjolen jeg la merke til.

Men én ting er Guldbrandsen klar på; Pippa Middleton kunne valgt en annen nyanse.

– Den var jo kritthvit.

– Vakker dronning

Av andre gjester mener Guldbrandsen at vår egen dronning Sonja skiller seg ut som ekstra vakker, mye på grunn av den lekre kåpen hun hadde på seg.

– Jeg reagerer ikke på at dronningen stiller i rødt, det er en flatterende farge til henne, og det var flere gjester i rødt og sterk rosa blant publikum. Det er et vårbryllup med alle farger tilstede – både duse pasteller og sterkere farger som rødt, grønt, blått og gult, sier Guldbrandsen.

Sissel Hoffengh merket seg dronning Elizabeths gest til det unge brudeparet.

– Det er svært symbolsk at dronning Elizabeth har på seg en brosje for kjærlighet, en «true love-knot». Det er ikke tradisjon for at de britiske kongelige har kunnet gifte seg av kjærlighet og dette er et tegn på at de moderne tider har nådd kongehuset, sier Hoffengh.

Hattebonanza
Britain Royal Wedding

Ekteparet David og Victoria Beckham roses opp i skyene.

Foto: Jasper Juinen / Ap

De aller fleste kvinnelige gjestene ankom kirken med hatt, som seg hør og bør i et kongelig formiddagsbryllup.

– Det var mange flotte hatter å se blant gjestene. En hemningsløs hattebruk. Begge døtrene til Sarah Ferguson, Beatrice og Eugene, hadde fantastiske hatter, sier Sissel Hoffengh.

Statsministerfruen Samantha Cameron valgte imidlertid å droppe denne etiketten.

– Hun hadde jo noen fine hårspenner, men det var jo ikke i nærheten av en hatt. Så det stusset jeg litt over, sier Hennes Lisbeth Guldbrandsen.

Motevinnerne av det kongelige bryllupet er sannsynligvis David og Victoria Beckham. MinMotes Silje Pedersen mener ekteparet aldri har sett bedre ut, og det er Sissel Hoffengh helt enig i.

– Victoria er kjendisprinsessen, og var fantastisk flott i en mørkeblå kjole, trolig signert henne selv. Den var ikke så veldig kroppsnær, slik som kjolene hennes er som regel. David Beckham så flott ut i ny sveis, nesten rockabilly-stil, sier Sissel Hoffengh til NRK.no.

SE: Moteekspertene feller dom over kjolen

Video Motepolitiet kaster dommen over bryllupsantrekkene

Motepolitiet feller dommen over bryllupsantrekkene

Kulturstrøm

 • Fiolinist vil gi bort 700 tonn stål

  Den nederlandske fiolinisten og orkesterlederen André Rieu har noen stillas til overs etter en konsert, som han gjerne vil donere til restaureringsarbeidet med Notre Dame, skriver The Strad. 700 tonn stålstillas ble brukt da han gjenskapte Wiens slott Schönbrunn i nær naturlig størrelse som scenebakgrunn til en konsert i kjent overdådig stil.

  Laster Twitter-innhold
 • Liste over mest innflytelsesrike

  Årets liste fra Time Magazine over verdens mest innflytelsesrike personer er offentliggjort. Svenske Greta Thunberg som har fått unge i hele verden med på skolestreik for klimaet er blant lederne på listen. Ariana Grande og Glenn Close (bildet) er blant kunstnerne. I år er det også en arkitekt med på listen, Jeanne Gang, leder av Studio Gang i Chicago.

  Glenn Close
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters