NRK Meny
Normal

Gyldendal-sjef går av

Konsernsjef i Gyldendal Geir Mork går av etter over 20 år: – Planlagt dette lenge, seier han til nettside.

GYLDENDAL FORLAG

- UDRAMATISK: Geir Mork gjer det no kjent at han trekk seg, men seier at det skjer utan dramatikk. Det er ikkje kjent kven som tek over sjefsstolen i Gyldendal.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Geir Mork har vore konsernsjef i Gyldendal sidan 1995. Til nettsida BOK 365 seier han dette:

– Det er ein godt planlagt avgang, men eg skal fullføre med jubel ut 2015.Eg har vore konsernsjef i 20 år og forlagssjef i fem år før det. Det blir fint for Gyldendal å få ein ny sjef og fint for meg å gjere noko anna, seier han til nettsida.

Mork er løyndomsfull om kva han skal gjere vidare og vil ikkje svare på det enno, skriv BOK 365.

Kulturstrøm

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold
  • Årets bok i Sverige kan bli norsk

    Nina Lykkes roman «Nei og atter nei» fortsetter sin seiersgang i utlandet, og er nå nominert til Bonniers bokklubber pris Årets bok – folkets pris. «Nej och åter nej», som den heter på svensk, er en av tolv nominerte, og det er leserne som skal stemme fram vinneren. Det legges vekt på at boka skal tiltale en bred leserkrets og ha høy språklig kvalitet. Les om de nominerte og hvordan stemme her. Romanen var også nominert til P2-lytternes romanpris, og den norske utgaven er nå trykket i sitt tiende opplag, til sammen 52 000 eksemplarer.

    Laster Instagram-innhold