Hopp til innhold

Forfattere investerer i publisering

Forfattere investerer i en ny selvpubliseringsplattform som skal folkefinansieres. BoldBooks har en aksjebasert crowdfunding som åpner 29. juni, og i forkant er det 165 personer som har forhåndsbestilt aksjer for 2,5 millioner kroner.

Gründer og daglig leder for BoldBooks, Kristin Over-Rein opplyser i en pressemelding at de har fått med Unni Lindell, Hanne Kristin Rohde, Arne Berggren og flere andre forfattere på investorsiden.

Bestselgerforfatteren Unni Lindell har tidligere meldt seg ut av Den norske Forfatterforening, og byttet forlag fra Aschehoug til Capitana, senere Strawberry – der hun selv understreker at hun akter å forbli som forfatter.

Hanne Kristin Rohde uttaler at det ikke lenger «bør være en selvfølge at et forlag skal overta eiendomsretten til verket for alltid» (NTB).

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)