Fordoblet operainteresse

Interessen for opera er større enn noensinne. Antallet abonnenter har mer enn doblet seg fra i fjor til i år.

Operakø

5500 operainteresserte har nå tegnet seg som abonnenter.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

5500 operainteresserte har tegnet seg som abonnenter for sesongen 2008/2009. Det er 3000 flere enn da operaen holdt til i sine gamle lokaler. Også operaens venneforeninger er i sterk vekst.

- Jeg er veldig glad i opera og har vært på jakt etter et sted hvor jeg kan finne et miljø, sier Wenche Sandberg, som nettopp har blitt medlem i en av operaens venneforeninger.

- Jeg har vært på omvisning allerede, og det var en fantastisk opplevelse. Jeg er både rørt og glad, og gleder meg veldig til den første forestillingen jeg skal på i mai.

Operakø

Det var lang kø da operaen åpnet billettsalget.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Vennefest i Logen

Operavennenes åpningsfest i Gamle Logen er nå utsolgt, men ennå får klubblederen henvendelser fra folk vil ble medlem.

- Vi merker en enorm interesse. I går kveld fikk jeg en telefon klokken halv elleve fra noen som ville bli medlem. Det er jo helt fantastisk, sier Bjørn Ivar Ødegaard, leder i operaklubben Arie.

Kulturstrøm

 • Ung jazz ut til folket

  Trondheimstrioen «I LIKE TO SLEEP» ble kåret til Årets unge jazzmusikere i 2018. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz, mente juryen. Premien er en turné til ti jazzklubber Norge rundt, til Nasjonal Jazzscene i Oslo og Bodø Jazz Open. Du kan lese mer om bandet og hvilke steder som får besøk på Norsk jazzforum.

  I LIKE TO SLEEP
  Foto: Juliane Schütz / Norsk Jazzforum
 • Designpris for nye Hotel Norge

  Interiøret i det nyoppussede hotellet i Bergen vekker internasjonal oppsikt. Det nederlandske designfirmaet Concrete fikk nylig pris for beste hotellinteriør under bransjeorganisasjonen FRAMEs Frame Award 2019.

  Bilder fra interiøret ser du her:

  Hotel Norge