Hopp til innhold

Fordoblet operainteresse

Interessen for opera er større enn noensinne. Antallet abonnenter har mer enn doblet seg fra i fjor til i år.

Operakø

5500 operainteresserte har nå tegnet seg som abonnenter.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

5500 operainteresserte har tegnet seg som abonnenter for sesongen 2008/2009. Det er 3000 flere enn da operaen holdt til i sine gamle lokaler. Også operaens venneforeninger er i sterk vekst.

- Jeg er veldig glad i opera og har vært på jakt etter et sted hvor jeg kan finne et miljø, sier Wenche Sandberg, som nettopp har blitt medlem i en av operaens venneforeninger.

- Jeg har vært på omvisning allerede, og det var en fantastisk opplevelse. Jeg er både rørt og glad, og gleder meg veldig til den første forestillingen jeg skal på i mai.

Operakø

Det var lang kø da operaen åpnet billettsalget.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Vennefest i Logen

Operavennenes åpningsfest i Gamle Logen er nå utsolgt, men ennå får klubblederen henvendelser fra folk vil ble medlem.

- Vi merker en enorm interesse. I går kveld fikk jeg en telefon klokken halv elleve fra noen som ville bli medlem. Det er jo helt fantastisk, sier Bjørn Ivar Ødegaard, leder i operaklubben Arie.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)