NRK Meny
Normal

Fordoblet operainteresse

Interessen for opera er større enn noensinne. Antallet abonnenter har mer enn doblet seg fra i fjor til i år.

Operakø

5500 operainteresserte har nå tegnet seg som abonnenter.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

5500 operainteresserte har tegnet seg som abonnenter for sesongen 2008/2009. Det er 3000 flere enn da operaen holdt til i sine gamle lokaler. Også operaens venneforeninger er i sterk vekst.

- Jeg er veldig glad i opera og har vært på jakt etter et sted hvor jeg kan finne et miljø, sier Wenche Sandberg, som nettopp har blitt medlem i en av operaens venneforeninger.

- Jeg har vært på omvisning allerede, og det var en fantastisk opplevelse. Jeg er både rørt og glad, og gleder meg veldig til den første forestillingen jeg skal på i mai.

Operakø

Det var lang kø da operaen åpnet billettsalget.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Vennefest i Logen

Operavennenes åpningsfest i Gamle Logen er nå utsolgt, men ennå får klubblederen henvendelser fra folk vil ble medlem.

- Vi merker en enorm interesse. I går kveld fikk jeg en telefon klokken halv elleve fra noen som ville bli medlem. Det er jo helt fantastisk, sier Bjørn Ivar Ødegaard, leder i operaklubben Arie.

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.