Forbyr selfiestang på konserter

Den svenske konsertarrangøren Live Nation forbyr selfiestang på konserter. – Vi må tenke gjennom dette i løpet av våren, sier Øyafestivalen.

Selfiestang

TRENDY: Selfiestangen kommer etter alle solemerker til å få sitt definitive gjennombrudd i Vesten i 2015. Det er ikke populært hos konsertarrangørene. Flere aktører har nå forbudt stangen.

Foto: Dita Alangkara / Ap/NTB Scanpix

Jonas Prangerød

NEGATIV: Jonas Prangerød sier at Øyafestivalen må ta stilling til om selfiestang skal være lovlig eller ikke i forkant av årets festival.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

I 2013 ble «selfie» kåret til årets nyord i Norge. I 2014 har bruken av såkalte selfiestenger tatt av, og oppfinnelsen havnet blant annet på Times topp 25-liste over årets beste oppfinnelser.

Nå, i 2015, blir selfiestangen forbudt.

Svenske DN skriver at konsertarrangørgiganten Live Nation har forbudt den populære oppfinnelsen, i likhet med flere store britiske konsertsteder og arenaer.

– Det handler om sikkerhet og om å maksimere konsertpublikummets opplevelse. Derfor tillater vi heller ikke paraplyer og lignende, sier Live Nations Kristofer Åkesson til avisen.

Norske Live Nation sier til NRK at de fortsatt ikke har tatt stilling i saken.

Øya vil bestemme seg før årets festival

Det har heller ikke Norges største festival, Øyafestivalen. Men PR-sjef Jonas Prangerød sier at han kjenner til fenomenet.

– Ja, jeg ser mediene har skrevet litt om det i den siste tiden. Vi er i utgangspunktet negative til å tillate ting som kan virke forstyrrende på andres konsertopplevelse, sier Prangerød.

– Jeg kjenner folk som har opplevd at folk står foran dem og filmer konserten med Ipad. Det er selvfølgelig ikke så hyggelig.

– Kommer dere til å forby det på årets Øyafestival?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå, jeg tror vi må tenke gjennom dette i løpet av våren, sier Prangerød.

– Et sikkerhetsspørsmål

Line Endresen

NEGATIV: Line Endresen i Norske konsertarrangører var ikke oppmerksom på selfiestangproblematikken da hun snakket med NRK.no, men er i utgangspunktet negativ til trenden.

Foto: Norske konsertarrangører

Heller ikke interesseorganisasjonen Norske konsertarrangører har tatt stilling til selfiestanga, men daglig leder Line Endresen sier at hun i utgangspunktet er negativ.

– Jeg har ikke hørt noe fra våre medlemmer ennå, men til syvende og sist er det jo et sikkerhetsspørsmål. Det er i samme kategori som paraplyer, som ofte er forbudt, sier Endresen.

Kulturstrøm

  • Får kulturrådets ærespris

    Cliff Moustache, dramatiker, teaterregissør, kunstnerisk leder og drivkraft ved Nordic Black Theatre, får Kulturrådets ærespris for 2020. Prisen, på 600.000 kroner og en løvestatuett, har blitt delt ut siden 1968. Tidligere vinnere er blant andre Alf Prøysen, Arne Nordheim, Anne-Cath Vestly, Liv Ullmann, Jan Garbarek, Mari Boine og Jan Erik Vold (NTB).

    Cliff Moustache
    Foto: Else Karine Archer / NRK