Hopp til innhold

Forbrukertilsynet snur om foto-merking

Flere fotografer har reagert på Forbrukertilsynets nye regelverk om merking av retusjert reklame. Nå snur Forbrukertilsynet.

1. juli i år ble det innført nye regler der all reklame der en kropps fasong, størrelse eller hud er endret ved retusjering eller annen manipulering, må merkes tydelig. Målet med det nye regelverket er å redusere kroppspress, spesielt blant barn og unge.

Flere fotografer har imidlertid reagert på veiledningen fra Forbrukertilsynet, som slår fast at endringer i kontrast, metning, fargebalanse og eksponering er eksempler på endringer av kroppens hud som omfattes av merkeplikten, skriver Kampanje.

Torsdag holdt Forbrukertilsynet et møte med Fotografforbundet. På bakgrunn av møtet har tilsynet bestemt seg for å endre veiledningen.

Kulturstrøm

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Altasaken har artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».(NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon
 • Motedesigneren Paco Rabanne er død

  Den spanske motedesigneren Paco Rabanne, kjent for sine eksentriske klesdesign er død 88 år gammel. Det bekrefter selskapet hans til nyhetsbyrået AFP. Han grunnla også et av verdens mest kjente parfymemerker.