Forbes: Gisele Bündchen tjener fortsatt mest

Den brasilianske supermodellen Gisele Bundchen troner også i år suverent øverst på magasinet Forbes' liste over de kvinnelige modellene som tjener mest. Men Instagram-generasjonen rykker stadig nærmere.

Gisele Bündchen
Foto: Andre Penner / Ap

Tirsdag publiserte magasinet Forbes sin årlige liste over de best betalte kvinnelige modellene i verden.

Mens de brasilianske veteranene Gisele Bündchen og Adriana Lima fortsatt troner øverst på inntektstoppen, får de i år selskap på lista av flere unge stjerneskudd som har bygget opp enorme fanskarer via sosiale medier.

Instagram-stjernene kommer

Fremst blant Instagram-generasjonen er Kendall Jenner, som i år klatrer fra en sekstende til tredje plass på lista. Jenner er halvsøsteren til Kim Kardashian, og var allerede som tenåring verdenskjendis og stjerne på sosiale medier.

21 år gamle Gigi Hadid rykker samtidg rett inn på femteplass, godt hjulpet av en Instagram-fanskare på 22 millioner følgere.

– Disse modellene har blitt mer og mer innflytelsesrike fordi de er noen som ikke bare kan være ansiktet til en kampanje, men også en kraftfull kanal å distribuere den gjennom, sier modellmanager Chris Gray, som representerer Jenner, til Forbes.

Langt fra topp til bunn

Mens Bündchen troner uten konkurranse på topp med sine 30,5 millioner dollar i inntekt, er fordelingen noe jevnere nedover på lista.

Dette er de 10 øverste navnene på inntektstoppen:

 1. Gisele Bündchen (36) - 30,5 millioner dollar
 2. Adriana Lima (35) - 10,5 millioner dollar
 3. Kendall Jenner (20) - 10 millioner dollar
 4. Karlie Kloss (24) - 10 millioner dollar
 5. Gigi Hadid (21) - 9 millioner dollar
 6. Rosie Huntington-Whiteley - 9 millioner dollar
 7. Cara Delevigne (24) - 8,5 millioner dollar
 8. Candice Swanepoel (27) - 7 millioner dollar
 9. Liu Wen (28) - 7 millioner dollar
 10. Miranda Kerr (33) - 6 millioner dollar

Anslagene baserer seg på intervjuer magasinet har gjort med managere, agenter og markedsførere.

Se hele oversikten i bildegalleriet øverst i artikkelen.

Kulturstrøm

 • Flere museer åpner igjen

  Denne helgen kan man igjen besøke en rekke museer, deriblant Lillehammer Kunstmuseum og Teknisk museum i Oslo. Maihaugen, Norges Olympiske museum, Norges Postmuseum og Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk åpner fredag 12. juni. Uken etter, torsdag 18. juni, åpner Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad.

 • Mer pressestøtte til lokalavisene

  Lokalaviser ligger an til å få 30 millioner kroner mer i tilskudd for produksjonen i 2020, enn i 2019. Det skriver Medietilsynet. Dermed følger tilsynet opp de politiske signalene om at pressestøtten skal omprioriteres mot lokalavisene.