NRK Meny
Normal

Forbes: Dette er de mest overbetalte skuespillerne i Hollywood

Johnny Depp og Denzel Washington topper listen over skuespillere som filmselskaper tjente minst penger på i 2015.

Johnny Depp

PIRAT: Johnny Depp havner på topp over de mest overbetalte skuespillerne i 2015. For hver dollar han fikk i lønn, tjente han kun inn 1,2 dollar. Her fra «Pirates of the Caribbean» hvor han spilte piraten Jack Sparrow.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Hvert år regner Forbes ut de mest overbetalte og mest verdifulle skuespillerne. Dette baseres på de tre siste filmene skuespillerne opptrådte i før juni 2015.

Ved å sammenligne filmenes inntekter og skuespillernes lønn, kommer man frem til hvor mye hver skuespiller har tjent inn per dollar de fikk utbetalt for rollene.

De mest overbetalte skuespillerne var med andre ord en del av lite suksessfulle filmer den siste tiden, mens de mest verdifulle var det motsatte.

Disse gjorde det verst det siste året:

Johnny Depp

På toppen av listen over de mest overbetalte skuespillerne finner vi Johnny Depp, kjent fra blant annet rollen som Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean»-filmene og nylig aktuell med filmen «Black Mass» der han spiller Boston-gangsteren Whitey Bulger.

For hver dollar Depp fikk utbetalt i lønn i sine tre siste filmer, tjente han kun inn 1,2 dollar. Det gir han dårligst avkastning blant alle skuespillerne i Hollywood i år.

Filmene «Mortdecai» floppet blant annet på kino og tjente ikke inn produksjonskostnadene sine, mens «Transcendence» så vidt klarte å gå i null.

Denzel Washington

Denzel Washington på den japanske premieren av 'Flight'

OSCARVINNER: Denzel Washington har vunnet to Oscarpriser og blir ansett som en av de beste skuespillerne. Han havner på andreplass på Forbes' liste.

Foto: Keith Tsuji / Getty Images
Will Ferrell

KOMIKER: Will Ferrell inntar tredjeplassen på listen over de mest overbetalte skuespillere.

Foto: Michael loccisano / Afp

På andreplass finner vi en dobbel Oscarvinner, nemlig Denzel Washington. Han tjente inn 6,5 dollar for hver dollar på sine tre siste filmer.

Grunnen til dette kan være at Washington ikke har spilt i noen virkelig store filmer siden «Flight» i 2012.

Will Ferrell

Den amerikanske komikeren, kjent fra filmer som «Elf», «Step Brothers» og «Anchorman», kommer på tredjeplass ved å tjene inn 6,8 dollar for hver dollar han fikk i lønn på filmene «Anchorman 2» og «The Campaign».

Ferrell toppet listen over de mest overbetalte skuespillerne i både 2009 og 2010.

Liam Neeson

Den irske skuespilleren Liam Neeson havner på fjerdeplass på årets liste med en inntjening på 7,8 dollar.

Suksessen til «Taken 3» gjorde ifølge BBC opp for at hans andre film, «Run All Night», så vidt passerte produksjonskostnadene i kinoinntekter.

Disse gjorde det best det siste året:

Chris Evans

Chris Evans

PÅ TOPP: Chris Evans, mest kjent som Captain America, troner suverent på topp over de mest verdifulle skuespillerne. Han tjente inn 181,8 dollar for hver dollar han fikk i lønn.

Foto: © Mario Anzuoni / Reuters / REUTERS
Mila Kunis

BESTE KVINNE: Mila Kunis, som slo gjennom i tv-serien «That '70s Show», er den mest verdifulle kvinnelige skuespilleren i 2015.

Foto: Charley Gallay / Afp

På den andre listen, over de mest verdifulle skuespillerne troner Chris Evans soleklart på topp.

Evans, som spiller superhelten Captain America i en rekke Marvel-filmer tjente inn utrolige 181,8 dollar per dollar han fikk utbetalt i lønn, og er dermed den mest verdifulle skuespilleren i 2015.

Denne soleklare førsteplassen er takket være suksessen til superheltfilmen «Avengers: Age of Ultron» som tjente inn rundt 12,2 milliarder kroner verden over.

Til neste år kommer den tredje Captain America-filmen, «Captain America: Civil War» på kino og det er forventet at han kommer til å gjøre det sterkt også da.

Mila Kunis

Mens det ikke er noen kvinner blant de ti mest overbetalte skuespillerne, inneholder listen over de mest verdifulle i 2015 fem kvinner.

Mila Kunis havner på andreplass og tjente i år inn 87,3 dollar for hver dollar hun fikk i lønn.

Kunis fikk sitt gjennombrudd i tv-serien «That '70s Show», og har det siste året spilt i «Jupiter Ascending».

Scarlett Johansson

31-åringen fra New York kommer på tredjeplass etter å ha tjent inn 84,9 dollar.

Johansson spilte også i storsuksessen «Avengers: Age of Ultron» men regnestykket gir henne altså ikke den samme summen som Chris Evans.

Gwyneth Paltrow

På fjerdeplass finner vi Gwyneth Paltrow, som spilte i floppen «Mortdecai» sammen med Johnny Depp. I motsetning til ham, havner Paltrow på listen over de mest verdifulle skuespillerne.

Hun har også spilt i flere Marvel-filmer, blant annet «Iron Man 3», noe som gjør opp for den dårlige økonomiske suksessen til «Mortdecai».

Flere kulturnyheter