For sexy for X-factor

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Under finalen i britiske X-factor skapte Rihanna og Christina Aguilera klagestorm blant foreldre. Nå skal det britiske medietilsynet Ofcom granske popstjernenes dristige bevegelser.

britisk finale x-factor

For endel foreldre ble det for mye rumpe, pupper og lår da Rihanna og Christina Aguilera dukket opp på skjermen under den britiske finalen i X-factor.

Foto: Skjermdump YouTube
Simon Cowell

Programskaper og X-factor-dommer Simon Cowell er i trøbbel etter at han lot det gå vel heftig for seg på skjermen under den britiske finalen.

Foto: Jason DeCrow / AP

Rundt 19 millioner mennesker så Christina Aguilera opptre med dansere i bare bh, truser og strømper. Rihanna på sin side strippet ned til en liten bikini.

Dette medførte nesten 3000 klager – særlig fra sjokkerte foreldre som så finalen med sine små og som mente innholdet var høyst upassende.

Les også: Rihanna-magi hos Skavlan

- Barn bør bli beskyttet

Det britiske medietilsynet Ofcom skal nå vurdere hvorvidt den britiske TV-kanalen ITV har brutt kringkastingsreglene, hvor det blant annet står at barn bør bli beskyttet mot upassende innhold på TV – og at innhold som er upassende generelt ikke bør vises mellom klokka 16:30 og 21.00.

X-factor-finalen ble sendt mellom klokka sju og klokka ni lørdag 11. desember.

- Det er ganske klart at dette programmet inneholdt elementer som ikke er passende å vise før klokka ni, sier leder i britiske Mediawatch, Vivienne Pattison, til Daily Mail.

ITVs mest utskjelte program

Med dette er X-factor er i ferd med å bli det mest utskjelte programmet i familiekanalen ITVs historie, og programskaper og dommer Simon Cowell har blitt bedt om å stramme seg opp.

- Det står om vårt rykte som familiekanal, sier en kilde til Daily Mirror og forteller at Cowell er i stadige møter med ITVs sjefer.

Kulturstrøm

 • Vil flytte Fotografihuset

  Byrådet vil legge ned planene om byggingen av Fotografihuset på området Sukkerbiten i Oslo. Forslaget ble lagt fram i byrådsplattformen tirsdag. Byrådet vil undersøke muligheten for å omregulere Sukkerbiten til et rent friområde.

  Vinneren av Sukkerbiten-konkurransen
  Foto: Atelier Oslo
 • Sæbø ny redaktør i Morgenbladet

  Sun Heidi Sæbø er konstituert som sjefredaktør i Morgenbladet etter at Anna B. Jenssen trakk seg mandag, skriver Medier24. Sæbo kommer fra stillingen som samfunnsredaktør i avisen.

  Sun Heidi Sæbø
  Foto: Johanna Siring / Cappelen Damm