Folket vil ha «Trekant»

Til tross for at episoden hadde vært tilgjengelig på NRK.no i én uke, trakk «Trekant» mange seere til NRK3.

Trekant

Trekant-programlederne Marie, Thomas og Pia har to av tre pallplasseringer over tidenes mest sette program på NRK3.

Foto: NRK

Trekant

Marie, Thomas og Pia har fremdeles 6 episoder igjen før «Trekant» er historie på NRK3.

Foto: Ole Kaland / NRK

Temaer som pornofilminnspilling, Kama Sutra og sexstillinger gjorde at også andre episode av «Trekant» kom inn på lista over mest sette program på NRK3.

Serien innehar dermed de to mest sette programmene på NRK3 noensinne.

Rekorder på TV og nett

– Dette er veldig bra. Det er ikke så rart at serien mister noen seere etter den massive oppmerksomheten den fikk i forbindelse med premieren, sier Kristian Tolonen i NRK Analyse til NRK.no.

I tillegg bemerker Tolonen at de høye tallene blir enda bedre når man tar i betraktning at episoden som i går gikk på NRK3 hadde vært ute på NRK.no i over en uke, og også gitt rekordtrafikk der. .

Teoretisk lar ikke brukertall fra Nett-tv og seertall fra vanlig TV seg legge sammen, da de måles på ulike måter, men konklusjonen er uansett at serien setter rekorder på begge plattformer.

Klikk her for alt om «Trekant»

Serien får også stor oppmerksomhet, og nesten 10 000 har meldt seg inn i gruppa «Nei til Trekant» på Facebook. Nesten like mange har meldt seg inn til støtte for serien i en konkurrerende gruppe.

Til og med Medietilsynet har vært på banen og «frikjent» serien for brudd på kringkastingsloven.

I kveld skal Debatten på NRK1 diskutere serien i beste sendetid, og 2. desember må NRK Ung-redaktør Håkon Moslet forsvare serien i Kringkastingsrådet.

Henrik Thodesen&Else Kåss Furuseth

Else Kåss Furuseths er begeistret for NRK3s onsdagstilbud. Her sammen med Henrik Thodesen på premierefesten for «Påpp & Råkk».

Foto: Kirsti Falch-Nilsen, NRK.no

– Blir komplett av NRK3

Serien er imidlertid ikke den eneste som trekker seere på NRK3 på onsdagene. Sammen med «Radioresepsjonen på TV» og «Påpp & Råkk», som hadde henholdsvis 181 000 og 106 000 seere i går, gjør de onsdagen til en «høydare» for kanalen.

– Jeg tror rett og slett du blir et komplett menneske av å se på NRK3 på onsdagene. Først får du alt du trenger å vite om sex, og så alt du ikke får lov til å si, men som de sier likevel i «Radioresepsjonen på TV». Så tuller du deg inn i en god natts søvn etter «Påpp & råkk». Ofte ser man jo kanskje på CSI før man legger seg. Og det er kanskje litt dumt, uttalte komiker Else Kåss Furuseth til NRK.no tidligere i uken.

Kulturstrøm

 • Karnevalet i Rio starter fredag

  Flere millioner turister og fastboende er ventet til karnevalet i Brasil. Folkefesten varer seks dager til ende. Én av de store attraksjonene er konkurransen mellom byens sambaskoler i den berømte paraden.

  Sambadansere under fjorårets karneval i Rio.
  Foto: CARL DE SOUZA / AFP
 • Vil ikke hindre riving av Y-blokka

  Fylkesmannen vil ikke hindre riving av Y-blokka. Det er klart etter behandlingen av klagen mot Oslo kommune. Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup sier til NRK at de samtidig har mottatt varsel om det kommende søksmålet mot staten, og har ingen ytterligere kommentarer til saken.

  Y-blokka
  Foto: NRK / NRK