Folket vil ha «Trekant»

Til tross for at episoden hadde vært tilgjengelig på NRK.no i én uke, trakk «Trekant» mange seere til NRK3.

Trekant

Trekant-programlederne Marie, Thomas og Pia har to av tre pallplasseringer over tidenes mest sette program på NRK3.

Foto: NRK

Trekant

Marie, Thomas og Pia har fremdeles 6 episoder igjen før «Trekant» er historie på NRK3.

Foto: Ole Kaland / NRK

Temaer som pornofilminnspilling, Kama Sutra og sexstillinger gjorde at også andre episode av «Trekant» kom inn på lista over mest sette program på NRK3.

Serien innehar dermed de to mest sette programmene på NRK3 noensinne.

Rekorder på TV og nett

– Dette er veldig bra. Det er ikke så rart at serien mister noen seere etter den massive oppmerksomheten den fikk i forbindelse med premieren, sier Kristian Tolonen i NRK Analyse til NRK.no.

I tillegg bemerker Tolonen at de høye tallene blir enda bedre når man tar i betraktning at episoden som i går gikk på NRK3 hadde vært ute på NRK.no i over en uke, og også gitt rekordtrafikk der. .

Teoretisk lar ikke brukertall fra Nett-tv og seertall fra vanlig TV seg legge sammen, da de måles på ulike måter, men konklusjonen er uansett at serien setter rekorder på begge plattformer.

Klikk her for alt om «Trekant»

Serien får også stor oppmerksomhet, og nesten 10 000 har meldt seg inn i gruppa «Nei til Trekant» på Facebook. Nesten like mange har meldt seg inn til støtte for serien i en konkurrerende gruppe.

Til og med Medietilsynet har vært på banen og «frikjent» serien for brudd på kringkastingsloven.

I kveld skal Debatten på NRK1 diskutere serien i beste sendetid, og 2. desember må NRK Ung-redaktør Håkon Moslet forsvare serien i Kringkastingsrådet.

Henrik Thodesen&Else Kåss Furuseth

Else Kåss Furuseths er begeistret for NRK3s onsdagstilbud. Her sammen med Henrik Thodesen på premierefesten for «Påpp & Råkk».

Foto: Kirsti Falch-Nilsen, NRK.no

– Blir komplett av NRK3

Serien er imidlertid ikke den eneste som trekker seere på NRK3 på onsdagene. Sammen med «Radioresepsjonen på TV» og «Påpp & Råkk», som hadde henholdsvis 181 000 og 106 000 seere i går, gjør de onsdagen til en «høydare» for kanalen.

– Jeg tror rett og slett du blir et komplett menneske av å se på NRK3 på onsdagene. Først får du alt du trenger å vite om sex, og så alt du ikke får lov til å si, men som de sier likevel i «Radioresepsjonen på TV». Så tuller du deg inn i en god natts søvn etter «Påpp & råkk». Ofte ser man jo kanskje på CSI før man legger seg. Og det er kanskje litt dumt, uttalte komiker Else Kåss Furuseth til NRK.no tidligere i uken.

Kulturstrøm

 • Lisa Banes død etter påkjørsel

  Den amerikanske skuespilleren Lisa Banes (65) er død, ifølge Entertainment Tonight.

  Hun ble påkjørt av en scooter i New York den 4. juni, og døde av skadene. Føreren stakk av fra åstedet.

  Banes er mest kjent for sine roller i Gone Girl og Cocktail.

  En representant for familien sa tirsdag at de var knust et hennes «tragiske og meningsløse bortgang».

  Lisa Banes
  Foto: Charles Erickson
 • Madrugada skal på europaturné

  Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pedersen jobber med ny musikk og skal ut på europaturné fra februar til april neste år, melder bandet i en pressemelding. I Norge er det Oslo Spektrum som får besøk av bandet 4.-5. februar 2022, før de europeiske scenene venter. Madrugada ble oppløst i 2008, men gjenforent i 2019. Billetter slippes onsdag 16. juni.

  Sivert Høyem i Madrugada på Norwegian Wood.
  Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK