NRK Meny
Normal

Folkemusikk i Harstad

Det blir et møte med unge norske tradisjonsutforskere under kulturcruisets folkemusikkveld i Harstad 11. november. Programleder Aaste Kveseth lover nyskaping og tradisjon med trøkk og spilleglede.

 

Fotefar

Folkemusikkgruppa Fotefar

Foto: Olaf Henke

 

Aaste Kveseth

Programleder Aaste Kveseth

Foto: Tine Skolmen / NRK

Trioen Fotefar, med Lena Jinnegren (sang), Bendik Haandshus (gitar) og Ragnhild Furebotten (fele) har meldt sin ankomst til Trollfjord. Med seg har de også klarinettisten Håvard Lund, som sammen med trioen jobber som landsdelsmusiker i Troms.

 

Fotefar ble etablert i 2005, og har allerede høstet lovord fra kritikere for sitt levende og nyskapende spill, basert på folkemusikken. Programleder Aaste Kveseth er spesielt glad for å kunne presentere dette ensemblet på NRK for første gang.

- Alle musikerne er nylig ansatt som landsdelsmusikere i Troms, og vi er spente på å høre hvordan de bruker folkemusikken i en slik sammenheng. Fotefar og Håvard Lund kommer til oss direkte fra turne, og vi gleder oss til å høre hvordan dette samarbeidet har blitt.

 

Felespilleren Ragnhild Furebotten

Felespiller Ragnhild Furebotten

Foto: Lina Livsdatter

Drivende samspill

 

Ragnhild Furebotten fra Troms, har også hatt stor suksess med gruppa Majorstuen. En annen som har markert seg sterkt de siste åra er gitaristen Tore Bruvoll.  

- Da vi bestemte oss for å få med oss unge folkemusikere på Trollfjord, var både Ragnhild og Tore nærmest selvsagte. De har først og fremst markert seg hver på sin kant, og nå blir det flott å høre de to spille sammen. Produsent Kjetil Bjørgan og jeg vil vise  P2s lyttere og publikummet om bord noe av mangfoldet fra den nordnorske musikkarven, sier Kveseth. 

Flere kulturnyheter