Folk rundt oss gråt og skrek

Den norske kameratgjengen som er på ferie i Barcelona, landet midt i dramatikken i dag og var kun tretti meter fra terroranslaget. – Det var skremmende og skummelt. Folk gråt rundt oss, sier Vetle Olafsen.

Kameratgjeng i Barncelona

Guttegjengen Ole Henrik Johansen, Vetle Olafsen og Henrik Hem fra Norge landet midt i dramatikken i Barcelona.

Foto: Henrik Hem

De skulle ha noen feriedager i Barcelona, men allerede da de tok taxi til Las Ramblas, skjønte de at noe alvorlig hadde skjedd.

– Vi hørte sirener, ambulanser og politibiler og ble nysgjerrig. Derfor begynte vi å gå oppover. forteller Vetle Olafsen. Kameraten Henrik Hem forteller at det kom store menneskemengder løpende mot dem.

Skrik og rop

– Vi hørte skrik og rop og ved en politibil stod en mann med et stort sår i ansiktet. Det var en veldig kaotisk stemning, forteller de to kameratene.

– Vi var kanskje 30 til 40 meter unna det stedet der det hadde skjedd, sier Vetle Olafsen.

Kameratgjengen er nå på hotellet sitt. De forteller at alle stengte butikkene sine og de så knuste bord rundt seg. Det virket som om folk bare hadde løpt av gårde fra alt. De så også væpnet politi i gatene og politiet ba dem om å komme seg unna.

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.