Normal

Folk rundt oss gråt og skrek

Den norske kameratgjengen som er på ferie i Barcelona, landet midt i dramatikken i dag og var kun tretti meter fra terroranslaget. – Det var skremmende og skummelt. Folk gråt rundt oss, sier Vetle Olafsen.

Kameratgjeng i Barncelona

Guttegjengen Ole Henrik Johansen, Vetle Olafsen og Henrik Hem fra Norge landet midt i dramatikken i Barcelona.

Foto: Henrik Hem

De skulle ha noen feriedager i Barcelona, men allerede da de tok taxi til Las Ramblas, skjønte de at noe alvorlig hadde skjedd.

– Vi hørte sirener, ambulanser og politibiler og ble nysgjerrig. Derfor begynte vi å gå oppover. forteller Vetle Olafsen. Kameraten Henrik Hem forteller at det kom store menneskemengder løpende mot dem.

Skrik og rop

– Vi hørte skrik og rop og ved en politibil stod en mann med et stort sår i ansiktet. Det var en veldig kaotisk stemning, forteller de to kameratene.

– Vi var kanskje 30 til 40 meter unna det stedet der det hadde skjedd, sier Vetle Olafsen.

Kameratgjengen er nå på hotellet sitt. De forteller at alle stengte butikkene sine og de så knuste bord rundt seg. Det virket som om folk bare hadde løpt av gårde fra alt. De så også væpnet politi i gatene og politiet ba dem om å komme seg unna.

Kulturstrøm

 • Cosby-dommen ventet tirsdag

  Rettsdagen i saken mot skuespilleren og komikeren Bill Cosby i er avsluttet i Pennsylvania. Dommen er ventet tirsdag. Aktoratet ber om mellom fem og ti års fengsel for 81-åringen, som er funnet skyldig i flere tilfeller av seksuelle overgrep.

 • Beskylder motehus for plagiat

  Den norske designeren Edda Gimnes beskylder det italienske luksusmerket Moschino for å ha kopiert klesdesignet fra hennes vår- og sommerkolleksjoner fra 2016 og 2017 (til venstre), skriver MinMote. Da Moschino lanserte sin nye kolleksjon under moteuken i Milano, reagerte Gimnes på at mønsteret på klærne lignet. Gimnes skal ha vist skisser av klærne til motehuset under et besøk på New York-kontoret deres sist høst. Moschino-kolleksjonen hylles av motemagasinet Vogue.

  Edda Gimnes design (til venstre) og Moscihno-design (til høyre)
  Foto: Edde Gimnes/AFP
 • Ny TV-seier for Lindmo

  Anne Lindmo har fått en knallåpning på TV-høsten. Fredag hadde hun 736.000 seere, nesten dobbelt så mange som TV 2-rivalen Fredrik Skavlan, skriver Kampanje. 736.000 seere er en økning fra forrige uke da 620.000 fikk med seg TV-programmet.

  Anne Lindmo nytt
  Foto: Julia Naglestad