Hopp til innhold

Folk rundt oss gråt og skrek

Den norske kameratgjengen som er på ferie i Barcelona, landet midt i dramatikken i dag og var kun tretti meter fra terroranslaget. – Det var skremmende og skummelt. Folk gråt rundt oss, sier Vetle Olafsen.

Kameratgjeng i Barncelona

Guttegjengen Ole Henrik Johansen, Vetle Olafsen og Henrik Hem fra Norge landet midt i dramatikken i Barcelona.

Foto: Henrik Hem

De skulle ha noen feriedager i Barcelona, men allerede da de tok taxi til Las Ramblas, skjønte de at noe alvorlig hadde skjedd.

– Vi hørte sirener, ambulanser og politibiler og ble nysgjerrig. Derfor begynte vi å gå oppover. forteller Vetle Olafsen. Kameraten Henrik Hem forteller at det kom store menneskemengder løpende mot dem.

Skrik og rop

– Vi hørte skrik og rop og ved en politibil stod en mann med et stort sår i ansiktet. Det var en veldig kaotisk stemning, forteller de to kameratene.

– Vi var kanskje 30 til 40 meter unna det stedet der det hadde skjedd, sier Vetle Olafsen.

Kameratgjengen er nå på hotellet sitt. De forteller at alle stengte butikkene sine og de så knuste bord rundt seg. Det virket som om folk bare hadde løpt av gårde fra alt. De så også væpnet politi i gatene og politiet ba dem om å komme seg unna.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)