Hopp til innhold

Følg diskusjonen om NRK her

Bør NRK ha nettsider som gir det samme tilbudet som de kommersielle avishusenes? Det er blant tingene som diskuteres under et innspillsmøte hos Kulturdepartementet i dag. Følg det her.

Kulturdepartementet har innspillsmøte om de konkurransemessige virkningene av NRKs tilbud.
Produksjon ved Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon

Møtet hos Kulturdepartementet er over. Les mer om innholdet i debatten her: – Balansegangen må videreføres

En ny rapport laget av Samfunns- og næringslivsforskning ved Norges Handelshøyskole (NHH) på oppdrag fra Kulturdepartementet viser at det vil ha liten hensikt å strupe NRKs nettaktivitet.

Rapporten er bestilt i forbindelse med den kommende stortingsmeldingen om allmennkringkasting, og tar for seg konkurranseforholdet mellom NRKs nettsider og lokale og regionale nettaviser.

– Vi mener at det å begrense NRKs aktivitet på dette området neppe er gunstig for publikum. Det vil heller ikke i noen særlig grad bidra til økning i inntekter for lokale og regionale nettaviser, sier Lars Sørgard ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH i en Youtube-video.

Sørgård er en av forskerne som har utarbeidet rapporten, som blant annet viser at NRKs nettsider differensierer seg fra andre nasjonale nyhetssider.

Rapporten debatteres i dag

I dag klokken 12.30 diskuteres funnene i rapporten i et innspillsmøte hos departementet.

Følgende deltar under møtet:

  • Professor Lars Sørgard ved NHH
  • Kulturminister Thorhild Widvey (H)
  • Randi S. Øgrey, adm. dir. i Mediebedriftenes Landsforening
  • Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef
  • Rune Hetland, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser
  • Olav T. Sandnes, adm. dir. i TV 2
  • Trygve Rønningen, adm. dir. i P4
  • Helle Sjøvaag, medieforsker ved Universitetet i Bergen

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)