Følg diskusjonen om NRK her

Bør NRK ha nettsider som gir det samme tilbudet som de kommersielle avishusenes? Det er blant tingene som diskuteres under et innspillsmøte hos Kulturdepartementet i dag. Følg det her.

Kulturdepartementet har innspillsmøte om de konkurransemessige virkningene av NRKs tilbud.
Produksjon ved Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon

Møtet hos Kulturdepartementet er over. Les mer om innholdet i debatten her: – Balansegangen må videreføres

En ny rapport laget av Samfunns- og næringslivsforskning ved Norges Handelshøyskole (NHH) på oppdrag fra Kulturdepartementet viser at det vil ha liten hensikt å strupe NRKs nettaktivitet.

Rapporten er bestilt i forbindelse med den kommende stortingsmeldingen om allmennkringkasting, og tar for seg konkurranseforholdet mellom NRKs nettsider og lokale og regionale nettaviser.

– Vi mener at det å begrense NRKs aktivitet på dette området neppe er gunstig for publikum. Det vil heller ikke i noen særlig grad bidra til økning i inntekter for lokale og regionale nettaviser, sier Lars Sørgard ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH i en Youtube-video.

Sørgård er en av forskerne som har utarbeidet rapporten, som blant annet viser at NRKs nettsider differensierer seg fra andre nasjonale nyhetssider.

Rapporten debatteres i dag

I dag klokken 12.30 diskuteres funnene i rapporten i et innspillsmøte hos departementet.

Følgende deltar under møtet:

 • Professor Lars Sørgard ved NHH
 • Kulturminister Thorhild Widvey (H)
 • Randi S. Øgrey, adm. dir. i Mediebedriftenes Landsforening
 • Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef
 • Rune Hetland, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser
 • Olav T. Sandnes, adm. dir. i TV 2
 • Trygve Rønningen, adm. dir. i P4
 • Helle Sjøvaag, medieforsker ved Universitetet i Bergen

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Musikk som kampmiddel i Venezuela

  På begge sider av den betente grensa mellom Colombia og Venezuela rigges det for konserter. Milliardæren Richard Branson sponser en Live Aid-konsert på Colombia-sida, mens Maduro-regimet rigger en «Hands Off Venezuela» motkonsert på sin side av den stengte grensebroa. (AP) Bildet: På Live Aid-sida malte folk amerikanske og venezuelanske flagg i ansiktet.

  Fra Live Aid-konserten for Venezuela
  Foto: LUIS ROBAYO / AFP
 • Årets verste film kåret

  Dagen før den store Oscar-festen blir prisene for de dårligste filmprestasjonene i 2018 – The Golden Raspberry Awards delt ut i Los Angeles. Razzie-prisen for dårligste film går til «Holmes & Watson». Etan Cohen får prisen for dårligste regi av samme film. Prisen for dårligste mannlige skuespiller går til Donald Trump for rollen som seg selv i «Death of a Nation» og «Fahrenheit 11/9». Alle prisene:

  Holmes & Watson
  Foto: VALERIE MACON / AFP