NRK Meny
Normal

Følg diskusjonen om NRK her

Bør NRK ha nettsider som gir det samme tilbudet som de kommersielle avishusenes? Det er blant tingene som diskuteres under et innspillsmøte hos Kulturdepartementet i dag. Følg det her.

Kulturdepartementet har innspillsmøte om de konkurransemessige virkningene av NRKs tilbud.
Produksjon ved Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon

Møtet hos Kulturdepartementet er over. Les mer om innholdet i debatten her: – Balansegangen må videreføres

En ny rapport laget av Samfunns- og næringslivsforskning ved Norges Handelshøyskole (NHH) på oppdrag fra Kulturdepartementet viser at det vil ha liten hensikt å strupe NRKs nettaktivitet.

Rapporten er bestilt i forbindelse med den kommende stortingsmeldingen om allmennkringkasting, og tar for seg konkurranseforholdet mellom NRKs nettsider og lokale og regionale nettaviser.

– Vi mener at det å begrense NRKs aktivitet på dette området neppe er gunstig for publikum. Det vil heller ikke i noen særlig grad bidra til økning i inntekter for lokale og regionale nettaviser, sier Lars Sørgard ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH i en Youtube-video.

Sørgård er en av forskerne som har utarbeidet rapporten, som blant annet viser at NRKs nettsider differensierer seg fra andre nasjonale nyhetssider.

Rapporten debatteres i dag

I dag klokken 12.30 diskuteres funnene i rapporten i et innspillsmøte hos departementet.

Følgende deltar under møtet:

 • Professor Lars Sørgard ved NHH
 • Kulturminister Thorhild Widvey (H)
 • Randi S. Øgrey, adm. dir. i Mediebedriftenes Landsforening
 • Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef
 • Rune Hetland, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser
 • Olav T. Sandnes, adm. dir. i TV 2
 • Trygve Rønningen, adm. dir. i P4
 • Helle Sjøvaag, medieforsker ved Universitetet i Bergen

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller