Hopp til innhold

NRK flytter homsesatire etter foreldreklager

Den animerte satireserien om homofile «Rick og Steve» må flyttes etter klager fra foreldre. Barn oppfatter nemlig serien som barne-tv.

Rick og Steve
Foto: NRK

Etter premieren forrige uke flyttes nå homsesatiren «Rick og Steve» fra klokken 19:55 til klokken 23.

Årsaken er klager fra foreldre som reagerer på at den animerte serien som har et voksent innhold, sendes kort tid etter at NRK Super er ferdig med sine sendinger.

– Vi har fått overrekt en del klager fra Barnevakten og Publikumsservice, og tar nå dette til følge, sier Andreas Seierstad i NRK3 til NRK.no.

– Grovt språk

Serien, som du også kan se i NRK nett-TV, har kun blitt sendt én gang, men ifølge barnevakten.no kom det inn reaksjoner på sendetid, barneappell og grovt innhold.

– Selv om vi voksne mener at det er formildende når innholdet fremstilles som parodier, komedie eller satire, så skal ikke barn måtte forholde seg til grov språkbruk som handler om sæd, hiv positiv, hemoroide, sperm, homser, lesber, utedo med saus og så videre, sier rådgiver Tonheim Tønnesen i barnevakten.no .

Seierstad forstår kritikken som har kommet.

– Det er jo en del barn som er våkne da og som ikke har referanserammene til å forstå programmet, selv om det nok ikke er så mange som ser det alene. Men da det kom reaksjoner benyttet vi sjansen til å slå to fluer i et smekk, og la den sammen med humorprogrammet «Desken» der den passer bedre, sier Seierstad.

Serien fortsetter nå sen kveldstid på tirsdager.

Før jul førte også klager fra foreldre til at programmet «Rude Tube» måtte flyttes i programskjemaet: Barnefamilier rasende på NRK3

«Verdens lykkeligste homser»

«Rick & Steve: The Happiest Gay Couple in All the World», som serien heter på originalspråket, handler om innbyggerne i frisinnede West Lahunga Beach.

Der møter vi de tre parene Chuck og Evan, Dana og Kirsten og altså Rick og Steve som sliter med vanlige parproblemer.

Serien er fuull av satirisk og politisk ukorrekt humor ikke ulik den vi ser i serier som «South Park»

Serien var opprinnelig laget ved hjelp av Lego-klosser, men grunnet reaksjoner fra det danske selskapet bak klossene, gikk de bort fra dette. Men animasjonen trekker sammenligninger med både Lego og Playmobil.

Kulturstrøm

  • Frankrike: bøter og fengsel for skjult reklame hos influensere

    Frankrike har vedtatt en ny lov som innebærer at influensere risikerer både kraftige bøter og fengselsstraff hvis de driver med skjult reklame og svindel.

    Loven innebærer at det blir forbudt å promotere blant annet kosmetisk kirurgi, tobakk og enkelte finansprodukter.

    Influensere risikerer opptil to års fengsel og bøter på over 3 millioner kroner hvis de driver med slik ulovlig markedsføring.

    – Festen er over for dem som tror de kan drive med svindel på internett, sa økonomiminister Bruno Le Maire nylig.