av
Det formelig bugner når nitimekokk Lars Barmen inviterer til klassisk engelsk frokost.
— Her er det mye som skal være med, sier Lars. Vi starter med appelsin juice eller en halv grapefrukt. Kaffe og te selvfølgelig. Så fortsetter vi med havregrøt eller cornflakes.
– Men jeg håper ikke du er mett etter dette, smiler Lars.
Vi har nemlig akkurat nådd frem til «hovedretten».
Og hold deg fast. De ellers så fornuftige briter, har nemlig en forkjærlighet for stekte, marinerte nyrer til frokost. Marinaden består av chutney, sennep og kajennepepper.
— Ganske så kraftig kost dette her, sier Lars. Og understreker at stekt egg og bacon, også hører med i den klassisk engelske frokosten. Gjerne sammen med pølser og bønner og grillet tomat.
— Kippers er ganske spesielt. Røkt sild som er dyppet i varmt vann. Skinnet flås av slik at de skal være klar til å spises. Har vi glemt noe nå? Ja, toast med marmelade og smør.
— Etter å ha satt til livs denne frokosten er det ikke sikkert det er så mye igjen av deg, smiler Lars.
Han glemmer aldri sin store frokostopplevelse fra ærverdige Hotel Raffles i Singapore. Dette hotellet er så til de grader klassisk at hvit dressjakke og tropehjelm føles helt naturlig. Sammen med engelsk frokost blir opplevelsen helt fullkomment britisk.
Oh dear!