NRK Meny
Normal

Flerkulturell radiosuksess

Radiolyttere med minoritetsbakgrunn lar seg ikke så lett fenge av NRK eller andre allmennkringkastere. I Malmø har Sveriges Radio klart å gjøre noe med dette, med radiokanalen ”Din Gata”.

Din gata
Foto: Faksimile

Hør Kurer 117: Flerkulturell radiosuksess

- Jeg fikk i oppdrag å utvikle et tilbud til en gruppe som ikke lyttet til Sveriges Radio fra før. Og da ville jeg ikke lage P3 på nytt, men prøve å lage noe som var stikk motsatt av P3.

Ulla Svensson, som var prosjektleder for kanalen da den skulle starte opp i 2006, forteller i dette radioprogrammet om jakten på nye type radiopratere, og om hvordan hun tenkte da hun skulle lage en kanal som skulle fenge en bredere gruppe enn Sveriges Radio og P3 hadde klart tidligere.

Fikk ikke høre på radio

Vi får høre om jakten på Ehsan Noroozi, som ble en av kanalens store profiler og Ehsan og Ulla gir oss innblikk i hvordan de tenkte da skulle utvikle den prisvinnende kanalen.

- Ulla forbød meg å høre på radio, for da ville jeg høres ut som andre radiopratere. Hun ville at jeg skulle høres ut som meg selv. Det finnes en ærlighet i dette, og lytterne identifiserer seg med det, sier Ehsan Noroozi til P2s mediemagasin Kurer.

Vil lage norsk ”Din Gata”

Du møter også NRKs fungerende radiosjef Marius Lillelien, som har latt seg fenge av den svenske radiosuksessen. Han vil gjerne lage en norsk variant av ”Din Gata”.

- Å lage den type kanal, den type innhold som representerer en annen måte å tilnærme seg virkeligheten på, er veldig viktig for NRK å gjøre, sier han i dette Kurer-programmet.

Du kan lese mer om Din Gata på www.sr.se/dingata

Flere kulturnyheter