Hopp til innhold

Flere arrestert etter Kardashian-ran

Fransk politi har arrestert minst 15 personer i Paris etter ranet på realitystjernen Kim Kardashian West i 2016.

Kim Kardashian West

RANSOFFER: Kim Kardashian West ble frarøvet smykker til en verdi av rundt ni millioner euro i fjor høst.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Mandag morgen arresterte fransk politi minst 15 personer for ranet på realitystjernen Kim Kardashian West i 2016. Dette sier franske politikilder til nyhetsbyrået Reuters. Det var det franske nettstedet Europe 1 som meldte saken først.

Ranet skjedde 2. oktober i fjor, da Kardashian West gjestet den franske moteuken.

Realitystjernen ble overfalt av maskerte på sitt eget hotellrom, hvor hun ble påsatt håndjern og frarøvet smykker til en verdi av rundt ni millioner euro.

Fryktet for eget liv

Etter ranet var det lenge stille rundt Kardashian West, men tidligere denne måneden ble det sluppet en promovideo for realityserien «Keeping Up With the Kardashians» der Kardashian West forteller om hendelsen til søstrene Khloe og Kourtney Kardashian.

– De kommer til å skyte meg i ryggen. Jeg har ingen utvei. Jeg blir opprørt av å tenke på det, forteller 36-åringen mens tårene renner.

Filmingen av realityserien, som har rullet og gått siden 2007, ble stoppet i en periode etter ranet.

Turbulent år

Kardashian West, som vanligvis deler hyppig fra eget liv, holdt seg også unna sosiale medier i en stund etter ranet.

2016 var et turbulent år for Kardashian West-familien. I tillegg til ranet ble også Kardashians ektemann, rapperen Kanye West, innlagt på sykehus og mange har vært bekymret for hans mentale helse.

Flere medier har spekulert i om ekteskapet er blitt skadelidende etter hendelsene. På nyåret svarte Kardashian West på ryktene da hun returnerte til sosiale medier, hvor hun delte et bilde på Instagram av seg selv, ektemannen og deres to barn.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.