Hopp til innhold

Fleetwood Mac turnerer igjen

Fleetwood Mac drar på turné og planlegger nytt album i 2009.

Fleetwood Mac

Fleetwood Mac, her under en gjenforeningskonsert i 1993, legger igjen ut på veien.

Foto: AMY SANCETTA / AP

Mick Fleetwood med band på Notodden Bluesfestival.

Mick Fleetwood spilte på Notodden Bluesfestival i 2008.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Les også: Mick Fleetwood - nesten norsk

Hør: Bård Ose i samtale med Mick Fleetwood og Rick Vito

Legendariske Fleetwood Mac har funnet sammen igjen og legger neste år ut på USA-turné. Dessuten planlegger bandet å spille inn en ny plate neste år, skriver det amerikanske musikkmagasinet Billboard .

16 konserter

Siste gang Fleetwood Macs originalmedlemmer spilte sammen, var for fem år siden - da i forbindelse med platen «Say You Will». Nå er 16 konserter planlagt i løpet av våren 2009, en konsertrekke som får avspark i mars.

Originalmedlemmene Lindsay Buckingham, Stevie Nicks, John McVie og Mick Fleetwood inngår i besetningen, men ikke Christine McVie, skriver musikkmagasinet videre.

Bekreftet tidligere i år

Fleetwood Mac står bak et av pop- og rockhistoriens bestselgende album, «Rumours», fra 1977, og da Mick Fleetwod spilte på Notodden Bluesfestivale tidligere i år ble det bekreftet at Fleerwood Mac igjen ville legge ut på turné.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP