Fleetwood Mac turnerer igjen

Fleetwood Mac drar på turné og planlegger nytt album i 2009.

Fleetwood Mac

Fleetwood Mac, her under en gjenforeningskonsert i 1993, legger igjen ut på veien.

Foto: AMY SANCETTA / AP

Mick Fleetwood med band på Notodden Bluesfestival.

Mick Fleetwood spilte på Notodden Bluesfestival i 2008.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Les også: Mick Fleetwood - nesten norsk

Hør: Bård Ose i samtale med Mick Fleetwood og Rick Vito

Legendariske Fleetwood Mac har funnet sammen igjen og legger neste år ut på USA-turné. Dessuten planlegger bandet å spille inn en ny plate neste år, skriver det amerikanske musikkmagasinet Billboard .

16 konserter

Siste gang Fleetwood Macs originalmedlemmer spilte sammen, var for fem år siden - da i forbindelse med platen «Say You Will». Nå er 16 konserter planlagt i løpet av våren 2009, en konsertrekke som får avspark i mars.

Originalmedlemmene Lindsay Buckingham, Stevie Nicks, John McVie og Mick Fleetwood inngår i besetningen, men ikke Christine McVie, skriver musikkmagasinet videre.

Bekreftet tidligere i år

Fleetwood Mac står bak et av pop- og rockhistoriens bestselgende album, «Rumours», fra 1977, og da Mick Fleetwod spilte på Notodden Bluesfestivale tidligere i år ble det bekreftet at Fleerwood Mac igjen ville legge ut på turné.

Kulturstrøm

 • Van Gogh-verk solgt på auksjon

  To av de eldste verkene til den nederlandske kunstneren Vincent van Gogh er solgt på auksjon i den belgiske byen Gent. Det ene maleriet, en akvarell av blomster, ble solgt for 220.000 euro Det andre verket ble solgt for 140.000 euro.

 • Island bøtelagt etter Eurovision

  Arrangørene av den europeiske finalen i Melodi Grand Prix har bøtelagt det islandske bidraget etter årets finale i Tel Aviv i Israel fordi de viste det palestinske flagget. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) sier ikke noe om botens beløp.

 • «Friends» 25 år

  Tror ikke «Friends» hadde blitt akseptert i dag:

  - Nei, mener Friends-forsker. Nå er det 25 år siden første episode kom ut.