FlavaLaden

Hva får en ung, norsk rapstjerne til å bli selvmordsbomber?

Eirik spilles av Tom Styve
Foto: Antonia Pambou / NRK

I kjølvannet av terrorfengslingene i Norge i sommer, slår Radioteatret til med en premiere som er skremmende aktuell.

Vi møter Eirik, Oslogutt og rapper, med en mildt sagt trøblete bakgrunn. Han tilstår å ha begått en voldshandling, for å redde den kriminelle kompisen Muhammed fra en lang fengselstraff.

Eirik slipper unna med to år, men opplever at kjæresten Anna forlater ham mens han soner dommen.

Radikal islam

I fengsel har en desillusjonert Eirik god tid til å tenke over hvem han er, hva han tror på, hva han vil.

Han har lange samtaler med imamen Arapovic, som får ham til å føle en sterk tiltrekking til islam.

Eirik konverterer, men bekjenner seg etter hvert til en radikal islam helt annerledes enn det den milde imamen forkynner.

Ute av fengslet starter Eirik rapduoen FlavaLaden sammen med Muhammed. Den kontroversielle låta «Terrorisme er idealisme» topper snart listene i Norge, Eirik hylles som den unge generasjonens nye stemme.

Damer, dop og død

Han og Muhammed fråtser i damer, dop og penger, men plateselskapet, som tjener store penger på suksessen, fortviler over at de ruser seg. De vil bli kvitt Muhammed og heller satse på Eirik som soloartist.

Så står Eirik alene. Alene foran 8000 publikummere i Oslo Spektrum. De vet ikke at rapstjernen er klar for det endelige oppgjøret med dem, med Gud og med livet. Eirik er bevæpnet med mer enn skarpe tekster denne gangen.

Flavaladen er en del av URO-serien fra NRK Radioteatret.


Kulturstrøm

 • Blogger Annijor bytter forlag

  Blogger og forfatter Anniken Jørgensen, kjent som Annijor, gir ut sin neste bok på Gyldendal Forlag. Jørgensens bokdebut «En natt til» kom ut i 2018 på forlaget Panta i et totalt opplag på over 40 000. En person som var navngitt i boka begjærte først at forlaget skulle trekke boka tilbake, men partene kom til enighet før rettssak. Den nye boka blir en dannelsesroman om en 23-åring som sliter med angst, ifølge forlaget.

  Anniken Jørgensen
  Foto: Kaja Marie Andreassen / NRK
 • På liste over truede kulturminner

  Y-blokken i regjeringskvartalet er for andre gang på listen over Europas viktigste truede kulturminner, av kulturvernorganisasjonen Europa Nostra, skriver Aftenposten. Y-blokken som er vedtatt skal rives, har blant annet et kunstverk av Pablo Picasso integrert i fasaden. (NTB)

  Y-blokken / Y-blokka har adresse Akersgata 44 og ligger delvis over Arne Garborgs plass. Bygningen har navn etter Y-formen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Kunne aldri blitt vist

  Programlederen kunne aldri ha snakket om temaer som vold mot kvinner på TV før statsminister og fredsprisvinner Abiy Ahmed kom til makten i Etiopia. Det forteller Beza Tegafaw (til venstre) til NRK.