Hopp til innhold

FlavaLaden

Hva får en ung, norsk rapstjerne til å bli selvmordsbomber?

Eirik spilles av Tom Styve
Foto: Antonia Pambou / NRK

I kjølvannet av terrorfengslingene i Norge i sommer, slår Radioteatret til med en premiere som er skremmende aktuell.

Vi møter Eirik, Oslogutt og rapper, med en mildt sagt trøblete bakgrunn. Han tilstår å ha begått en voldshandling, for å redde den kriminelle kompisen Muhammed fra en lang fengselstraff.

Eirik slipper unna med to år, men opplever at kjæresten Anna forlater ham mens han soner dommen.

Radikal islam

I fengsel har en desillusjonert Eirik god tid til å tenke over hvem han er, hva han tror på, hva han vil.

Han har lange samtaler med imamen Arapovic, som får ham til å føle en sterk tiltrekking til islam.

Eirik konverterer, men bekjenner seg etter hvert til en radikal islam helt annerledes enn det den milde imamen forkynner.

Ute av fengslet starter Eirik rapduoen FlavaLaden sammen med Muhammed. Den kontroversielle låta «Terrorisme er idealisme» topper snart listene i Norge, Eirik hylles som den unge generasjonens nye stemme.

Damer, dop og død

Han og Muhammed fråtser i damer, dop og penger, men plateselskapet, som tjener store penger på suksessen, fortviler over at de ruser seg. De vil bli kvitt Muhammed og heller satse på Eirik som soloartist.

Så står Eirik alene. Alene foran 8000 publikummere i Oslo Spektrum. De vet ikke at rapstjernen er klar for det endelige oppgjøret med dem, med Gud og med livet. Eirik er bevæpnet med mer enn skarpe tekster denne gangen.

Flavaladen er en del av URO-serien fra NRK Radioteatret.


Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)