FlavaLaden

Hva får en ung, norsk rapstjerne til å bli selvmordsbomber?

Eirik spilles av Tom Styve
Foto: Antonia Pambou / NRK

I kjølvannet av terrorfengslingene i Norge i sommer, slår Radioteatret til med en premiere som er skremmende aktuell.

Vi møter Eirik, Oslogutt og rapper, med en mildt sagt trøblete bakgrunn. Han tilstår å ha begått en voldshandling, for å redde den kriminelle kompisen Muhammed fra en lang fengselstraff.

Eirik slipper unna med to år, men opplever at kjæresten Anna forlater ham mens han soner dommen.

Radikal islam

I fengsel har en desillusjonert Eirik god tid til å tenke over hvem han er, hva han tror på, hva han vil.

Han har lange samtaler med imamen Arapovic, som får ham til å føle en sterk tiltrekking til islam.

Eirik konverterer, men bekjenner seg etter hvert til en radikal islam helt annerledes enn det den milde imamen forkynner.

Ute av fengslet starter Eirik rapduoen FlavaLaden sammen med Muhammed. Den kontroversielle låta «Terrorisme er idealisme» topper snart listene i Norge, Eirik hylles som den unge generasjonens nye stemme.

Damer, dop og død

Han og Muhammed fråtser i damer, dop og penger, men plateselskapet, som tjener store penger på suksessen, fortviler over at de ruser seg. De vil bli kvitt Muhammed og heller satse på Eirik som soloartist.

Så står Eirik alene. Alene foran 8000 publikummere i Oslo Spektrum. De vet ikke at rapstjernen er klar for det endelige oppgjøret med dem, med Gud og med livet. Eirik er bevæpnet med mer enn skarpe tekster denne gangen.

Flavaladen er en del av URO-serien fra NRK Radioteatret.


Kulturstrøm

 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo
 • Stor ståhei om Chris Pines penis

  Et glimt av kronjuvelene til hovedrollen i Netflix-filmen «Outlaw King» har fått film- og kjendispressen til å fnise høylytt i lengre tid etter visningen på Toronto Filmfestival. Ikke rart at så mange mannlige skuespillere skygger unna nakenhet, oppsummerer The Guardian, som setter spørsmålstegn ved journalistikken i blant annet Vanity Fair og Vulture. Chris Pine føyer seg herved inn i rekken av mannlige kolleger som Richard Gere i «American Gigolo», Harvey Keitel i «Piano», Ewan McGregor i «Perfect Sence», Ashton Kutcher i «Spread», for å nevne noen.

  Laster Twitter-innhold
 • Sjelden norsk arkitektutstilling

  Reiulf Ramstad Arkitekter har noe så sjeldent som en separatutstilling. La Galerie d´Architecture i Paris viser fram et utvalg av prosjekter under overskriften «Remoteness»: Trollstigen Besøkssenter, Romsdal folkemuseum og Fagerborg barnehage. Utstillingen er åpen fra 1. november til 1. desember. – Vi har jobbet på mange avsidesliggende steder med svært utfordrende og radikale prosjekter, skriver arkitektkontoret.

  Trollstigen besøkssenter
  Foto: diephotodesigner.de / Reiulf Ramstad Arkitekter

Flere kulturnyheter