FlavaLaden

Hva får en ung, norsk rapstjerne til å bli selvmordsbomber?

Eirik spilles av Tom Styve
Foto: Antonia Pambou / NRK

I kjølvannet av terrorfengslingene i Norge i sommer, slår Radioteatret til med en premiere som er skremmende aktuell.

Vi møter Eirik, Oslogutt og rapper, med en mildt sagt trøblete bakgrunn. Han tilstår å ha begått en voldshandling, for å redde den kriminelle kompisen Muhammed fra en lang fengselstraff.

Eirik slipper unna med to år, men opplever at kjæresten Anna forlater ham mens han soner dommen.

Radikal islam

I fengsel har en desillusjonert Eirik god tid til å tenke over hvem han er, hva han tror på, hva han vil.

Han har lange samtaler med imamen Arapovic, som får ham til å føle en sterk tiltrekking til islam.

Eirik konverterer, men bekjenner seg etter hvert til en radikal islam helt annerledes enn det den milde imamen forkynner.

Ute av fengslet starter Eirik rapduoen FlavaLaden sammen med Muhammed. Den kontroversielle låta «Terrorisme er idealisme» topper snart listene i Norge, Eirik hylles som den unge generasjonens nye stemme.

Damer, dop og død

Han og Muhammed fråtser i damer, dop og penger, men plateselskapet, som tjener store penger på suksessen, fortviler over at de ruser seg. De vil bli kvitt Muhammed og heller satse på Eirik som soloartist.

Så står Eirik alene. Alene foran 8000 publikummere i Oslo Spektrum. De vet ikke at rapstjernen er klar for det endelige oppgjøret med dem, med Gud og med livet. Eirik er bevæpnet med mer enn skarpe tekster denne gangen.

Flavaladen er en del av URO-serien fra NRK Radioteatret.


Kulturstrøm

 • Idol-vinner kritiserer kontraktene

  Ingvar Olsen, som vant Idol i 2004, sier til Dagbladet at han er kritisk til årets kontrakter for deltakerne. Avisen skrev tirsdag at deltakerne må skrive under en opsjonskontrakt, som Musikernes Fellesorganisasjon mener er urimelig. I fjor løste Sony Music Olsen fra platekontrakten, til tross for at de hadde rett til å holde på ham i to år til. TV2 og produksjonsselskapet Fremantle sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere Olsens uttalelser. – Jeg tenker uansett at det er en big deal hvis Universal Music vil ha meg. Uansett hvilken avtale det er så er det bedre enn ingenting, sier Zino Mohammad som er blant årets Idol-deltakere.

  Idol Finale Program 2
  Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 / TV 2
 • Marius Neset og KORK

  Marius Neset kom feiende inn på jazzscenen allerede som tenåring, og siden har han vært en av våre mest ettertraktede og omtalte jazzmusikere. Denne uken har han inntatt NRK Store studio for konsert og plateinnspilling med egne låter i heftige arrangement. Følg strømmen direkte kl. 19.

  Jazzkometen Marius Neset med band og fullt orkester direkte fra Store studio. Egne låter i hardtslående orkesterarrangement.
Marius Neset, saksofon - Petter Eldh, bass - Anton Eger, trommer - Ivo Neame, piano - Geoffrey Paterson, dirigent